АЛЕКСАНДРИЯ, Вирджиния (AP) — Армейски генерал, който разследва малтретирането на

...
АЛЕКСАНДРИЯ, Вирджиния (AP) — Армейски генерал, който разследва малтретирането на
Коментари Харесай

Свидетелството на пенсиониран генерал свързва частен изпълнител със злоупотребите в Абу Гариб

АЛЕКСАНДРИЯ, Вирджиния (AP) — Армейски военачалник, който проверява малтретирането на пандизчии преди 20 години в скандалния иракски затвор Абу Гариб, свидетелства във вторник, че граждански реализатор е инструктирал пандиза пазачи, с цел да „ смекчат “ арестуваните за разпити.

Пенсионираният военачалник Антонио Тагуба сподели на правосъдните заседатели, че изпълнителят Стивън Стефанович даже се е опитал да сплаши генерала, до момента в който е разследвал злоупотребите в Абу Гариб.

„ Той се облягаше на масата и ме гледаше надолу. Той не отговори непосредствено на въпроси “, сподели Тагуба. „ Той се опитваше да ме сплаши. “

Свидетелството на Тагуба беше най-силното доказателство до момента, че цивилни чиновници на основания във Вирджиния боен реализатор CACI са играли роля в малтретирането на пандизчии от Абу Гариб.

Трима някогашни пандизчии в пандиза съдят CACI във федералния съд в Александрия, потвърждавайки, че компанията е съдействала за мъчителното отношение, на което са претърпели. Процесът, занимателен от повече...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР