Александрина Георгиева е арестуваната пловдивчанка, която е завлякла 18 пенсионери,

...
Александрина Георгиева е арестуваната пловдивчанка, която е завлякла 18 пенсионери,
Коментари Харесай

62-годишната Александрина е бившата служителка, точила НОИ

Александрина Георгиева е задържаната пловдивчанка, която е завлякла 18 пенсионери, взимайки парите им за заплатен трудов стаж без действително да го заплати в НАП-Пловдив.

Георгиева е някогашен чиновник на Националния застрахователен институт в интервал от 1885 до 2009 година, когато напуща Национален осигурителен институт и основава две частни компании за пенсионни услуги - ЕЛ ЕЙ консулт 2017 ЕООД и НАЙ консулт ЕООД.

62-годишната Георгиева, мъжа, с който живее на фамилни начала и щерка ѝ са задържани по обвиняване за машинация в изключително огромни размери, както и сформиране на неистинен документи.

Бившата държавна служителка е откраднала досиета на над 200 души от НОИ-Пловдив. Като частен съветник по пенсионно, обществено и здравно обезпечаване е предложила на десетки жители услуги по подготвяне на цялостната документи за пенсиониране. Съгласно закона, на тези, на които осигурителният стаж не е достигал, тя е оферирала закупуването му. Така жителите са давали суми сред 3000 и 15 000 лв. на дамата, с цел да си купят нужния стаж, само че вместо да внесе парите в Национална агенция за приходите, Александрина прибирала парите за себе си.

За да успее да издейства въпреки всичко пенсия или за промяна на към този момент отпусната пенсия, измамничката е съставяла неистинен документи по пример УП-30 - за засвидетелствуване на стаж. Те са били издавани с подправени печати на компании, които са банкрутирали или не водят списък за чиновниците си. Трудовите книжки на жителите пък са били подправяни за задачите на нереалните работодатели. Така от 18 души за възнаграждение на стаж, Александрина е прибрала в джоба си 125 000 лв., а поради отпуснатите непозволено пенсии от Национален осигурителен институт е ощетила бюджета за над 3 милиона лв..

В уеб страницата си за осъществяване на услуги и съвещания по въпросите за обезпечаване, Георгиева показва себе си като експерт с 29 години опит в системата на обществено обезпечаване и пенсионното законодателство. Не инцидентно измежду услугите, които предлага са търсене на трудов и застрахователен стаж и приход за пенсиониране и преизчисляване на отпуснати и получавани пенсии. Именно по тяхна линия тя, подкрепена от щерка си и мъжа си, е съумяла да сътвори измамата.

Има няколко каузи в Административен съд-Пловдив, в които жители съдят Национален осигурителен институт за неналичието на осигурителните си досиета и за измами с отпущането на пенсии, в които попада името на някогашната служителка. Георгиева е постъпила в Национален осигурителен институт в далечната 1985 година. Била е уволнена през 1992, само че съдът отменил заповедта. През 1994 дамата се върнала в институцията и напуснала по свое предпочитание през 2009 година.

Срещу Георгиева има висящо произвеждане в Районен съд-Пловдив, обвързвано с машинация, оповестява "Трафикнюз ". Предстои прокуратурата да изиска непрекъснат арест на арестуваните лица. За по този начин повдигнатите обвинявания, законът планува затвор от 1 до 8 години и конфискация на имуществото.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР