Александра Тоткова спечели златен медал на Европейската купа по спортно

...
Александра Тоткова спечели златен медал на Европейската купа по спортно
Коментари Харесай

Злато за Александра Тоткова на Европейската купа по спортно катерене

Александра Тоткова завоюва златен орден на Европейската купа по спортно катерене в дисциплината компликация за юноши и девойки в Аусбург (Германия).

Българката победи в категорията девойки Youth B (14-15 г.). Най-добрата ни състезателка в катеренето стартира доста мощно надпреварата и направи два ТОП-а в квалификацията, разделяйки първото място с Ориан Бертон от Франция и Сара Копар от Словения.

Във финала доста положително катерене направи Сабине ван Есен от Нидерландия, която след 5-то място в квалификацията съумя да събере всичко от себе си и реализира 49+, единствено две хватки преди финала. Сара Копар от Словения, която беше измежду водачките в квалификациите, остана след нея с 42+. Следващата на стената беше Алекс. Със устойчиво катерене тя съумя да стигне последните финални хватки, малко не й остана до края и с еднакъв резултат с холандката, само че с по-добър резултат в квалификацията оглави класирането. Последна в надпреварата излезе считаната от мнозина за любимка Ориан Бертон от Франция, която през предходната година завоюва всички международни и европейски шампионати и купи, в които участваше, с изключение на в Имст, където Алекс завоюва златото. Този път Ориан отстъпи още една крачка обратно – с резултат 44+ зае 3-то място в надпреварата.

Другите двама български участници бяха при юношите 16-17 година, Христо Урумов и Димитър Русев останаха надлежно на 22-ро и 26-о място и не съумяха да намерят място на финала.

Така завърши българското присъединяване в единствената европейска купа по спортно катерене в дисциплината компликация за юноши и девойки – със златен орден, 4-то и 5-то място. Поздравления за младите катерачи и техните треньори!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР