Александра Сърчаджиева се сблъска с нова житейска драма. След като

...
Александра Сърчаджиева се сблъска с нова житейска драма. След като
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева в битка за апартамента на Ласкин

Александра Сърчаджиева се сблъска с нова житейска драма. След като на 6 януари, точно на Богоявление, актрисата бе споходена от най-лошото – гибелта на обичания ѝ Иван Ласкин, в този момент ще би трябвало да се бори и за жилището в столичния кв. „ Сухата река”, в който двамата гледаха щерка си София.

Оказа се, че някогашната брачна половинка на Васко да Гама от сeло Рупча – актрисата Мирослава Гоговска, има намерение да си върне жилището, купено преди двайсетина години по времето, когато още били семейство. Лошото е, че през последните месеци от живота си Ласкин не се сетил да трансферира дома на Александра посредством фиктивна продажба или подаяние. Затова пред закона Алекс не е наследница на Иван Ласкин, с който даже няма брак. Справка с правист, специалист по фамилно право, обаче сподели, че парцелът няма елементарно да се върне назад в ръцете на Мирослава Гоговска. Причината е, че Мира, както я назовават нейните сътрудници в Театрална работилница „ Сфумато”, няма директно правоприемство върху собствеността на Ласкин, а и не се знае каква част от жилището е изплатила тя, и каква – починалият към този момент артист. Въпросът е противоречив даже съгласно фамилното и наследственото право, разяснява пред „ Уикенд” столичен юрист.

В помощ на Александра е и фактът, че щерка ѝ София е прекомерно дребна – една на 8, с цел да бъде оставена без дом, до момента в който щерката от брака му с Мира – Люба, е към този момент на 22 години. Близки до Алекс разправят, че заради недомислие Ласкин оставил без явен правоприемник и няколко банкови сметки, в които имало скромни суми.

„ Истината е, че през 2006-а Иван брутално изостави Мирослава с дете на ръце, с цел да свие фамилно гнездо с Алекс. Това унищожи някогашната му брачна половинка, която бе принудена да се оправя сама с живота без никаква поддръжка от Иван. Затова и в този момент е по този начин настървена да си отмъсти”, разясняват осведомени с драмата. Красавицата дотолкоз се обидила на мъжа си, че даже не участвала на погребението. Иван Ласкин бе изпратен в последния си път на 8 януари. Опелото бе в храм „ Свети Седмочисленици”, а по-късно бе положен в Алеята на създателите на Централните софийски гробища.
Преди време изоставената Мирослава изригна с репликата, че Ласкин не е платил и лев прехрана на нея или на щерка им Люба.

„ Сама съм я отгледала, издържала съм я в учебно заведение и в университета”, ядоса се Гоговска. Мира разказала пред приятелки, че единствено за три години благоверният ѝ изпил до стотинка всички пари, получени от продажбата на нейна наследствена гарсониера в центъра на София. Именно зависимостта от чашката покоси Иван Ласкин една на 48 години. Официалната диагноза е тежка чернодробна непълнота, породена от годините алкохолна корист.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР