Александра Начева завоюва сребърен медал във финала на троен скок

...
Александра Начева завоюва сребърен медал във финала на троен скок
Коментари Харесай

Сребро за Начева на европейското първенство в Швеция

Александра Начева завоюва сребърен орден във финала на троен скок от европейското състезание за юноши и девойки до 20 година в Бургос, Швеция.

Талантливата българка, която е международна шампионка за възрастта от 2018 година, реализира резултат от 13.81 м във финала на шведска земя. Начева стартира с първи опит от 13.06 м, който й отреди краткотрайното пето място. След това тя скочи 13.42 м, а с третото си излизане в бранша се приземи на 13.81 м, като това бе задоволително за сребърния орден.

Златото завоюва гъркинята Спиридула Кариди, която усъвършенства националния връх на страната си за девойки - 14.00 м. Резултатът е с 36 см над най-хубавото ѝ достижение. И въпреки всичко тя остава втора в европейската класация за сезона, където Начева е №1 с 14.13 м.

Трета в Бурос приключи латвийката Рута Ласмане с 13.48 м.

За Начева това е пети орден от огромен конгрес. Българката е международна шампионка за кадетки от 2017 година, като има още сребро от шампионата на Стария континент за кадетки под 18 година през 2018 година, злато от международното състезание за девойки под 20 година и купа в Младежките олимпийски игри.
Тайните на тройния скок: Как Александра Начева поставя един звук на гърба си (ВИДЕО) Талантливата лекоатлетка разкрива тънкостите на дисциплината
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР