Александра Начева спечели втора титла за България от младежките олимпийски

...
Александра Начева спечели втора титла за България от младежките олимпийски
Коментари Харесай

Попътен вятър понесе Начева към златото

Александра Начева завоюва втора купа за България от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 17-годишната атлетка победи в тройния скок като реализира 13,76 метра още в първия си опит. За отличния скок й оказа помощ и попътния вятър със скорост 1,4 м/с, който е в границите на допустимите 2,0 м/с.
Така пловдивчанката събра общ брой от 27,62 м от най-хубавите си опити в двата спортни дни. След първия тя беше наедно с испанката Мария Висенте, която през вчерашния ден остана на 19 см от Начева и взе сребро с общ резултат 27,43 м.
Така Сани към този момент има двете най-големи трофеи във възрастовата си група, откакто през лятото завоюва международната купа за девойки до 20 година С нейното отличие България към този момент има по 2 златни, сребърни и бронзови медала и е на 28-о място в неофициалното класиране по народи.
Шанс за орден има и Горяна Стоева, която отстъпи с 1:4 съдийски гласа на Адижат Гбадамоси (Нигерия) в полуфинала в категория до 51 кг на боксовия шампионат. Късно нощес бе борбата и за бронза.
Татяна Воложанина се класира 5-а в многобоя по художествена гимнастика с 62,100 точки. Зорница Стоилова и Шчаба Бом (Унгария) приключиха 11-и в микс щафетата от модерния петобой, а Христо Панайотов и Екатерина Тарева (Киргизстан) останаха 17-и.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР