Александра Начева спечели балканската титла в тройния скок за девойки

...
Александра Начева спечели балканската титла в тройния скок за девойки
Коментари Харесай

Алекс няма спирка - втори рекорд за седмица

Александра Начева завоюва балканската купа в тройния скок за девойки под 20 година с нов народен връх.

Българката победи с 13.43 м по време на шампионата на полуострова в зала „ Асикс Арена ” в София. Постижението й е с 14 см над върха на страната ни за девойки под 18 година „ Старият ” върхов резултат беше единствено на седмица. Начева реализира 13.29 м в Букурещ предходната събота.

Алекс не срещна конкуренция за купата в бранша. Тя стартира конкуренцията с фаул, а по-късно се приземи поредно на 13.08 м, 13.43 м, 13.25 м, а по-късно пропусна опит и приключи с фаул. Подгласнички на българката станаха Спиридула Кариади (Гър) и Джорджана Анитей (Рум) със надлежно 12.97 м и 12.95 м.

„ От всички надпревари този сезон на Балканиадата се усещах най-добре. На останалите стартове до в този момент все нещо не беше наред. Но в този момент всичко беше по този начин, както би трябвало и чаках да скачам доста, както и стана. Аз съм удовлетворена от резултата си. Пожелавам си да нямам травми, другото ще пристигна, показа Начева. - За първи път участвах на съревнование, в което да ме приветстват толкоз доста хора. Но въпреки всичко сме в България и в действителност имах голяма поддръжка от страна на публиката и настроението по този начин е неповторимо. Трябва да има още надпревари за тази възраст у нас. Първо, че по този начин се развива самата страна и, второ, като участници, като представители на България, за нас е доста по-мотивиращо да участваме на огромни шампионати пред наша аудитория. ”

„ Не знам дали ще имам още надпревари тази зима. В това отношение чувам прецизно треньора си и пускам, където каже той. И още върхове чакам да има. Тази година ще се съсредоточа да си запазя достиженията, да не потеглям толкоз доста нагоре и след това мъртвило. Затова, както стане, съревнование за съревнование ”, сподели още пловдивчанката, която продължава да е №1 в международната класация за сезона за девойки под 20 година и под 18 година в тройния скок.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР