Александра Начева постигна този успех още с първия си опитРодната

...
Александра Начева постигна този успех още с първия си опитРодната
Коментари Харесай

България със световна шампионка в тройния скок

Александра Начева реализира този триумф още с първия си опит

Родната лекоатлетка Александра Начева донесе голяма наслада на българските почитатели, откакто стана международна шампионка за девойки. Това се случи още в първия ден от шампионата на планетата за юноши и девойки до 20 години, който се организира в Питещ, Румъния, съобщава Gong.Bg



Още с първия си опит 17-годишната пловдивчанка реализира резултат от 14,13 метра при попътен вятър от 1,4 м/с. Това беше изравнено най-хубаво достижение за сезона при девойките, откакто през месец май кубинката Леянис Перес също скочи 14,13 метра в Хавана.

Резултатът на Начева се явява и сериозна поръчка за присъединяване на международното състезание при дамите, което по проект ще се състои в Доха през септември. Нормативът за присъединяване е 14,20 метра.

Световната купа при девойките до 20 години се явява втора за Начева. През юли предходната година тя сграбчи оценката с 14,18 метра във финландския гранд Тампере. През октомври 2018-а българката стана шампионка при девойките и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР