Александра Жекова се представи успешно на Олимпиадата в Пьонгчанг, класирайки

...
Александра Жекова се представи успешно на Олимпиадата в Пьонгчанг, класирайки
Коментари Харесай

Жекова на прощаване: Карах за цяла България!

Александра Жекова се показа сполучливо на Олимпиадата в Пьонгчанг, класирайки се на финала в бордъркроса и завършвайки на шесто място в последното си огромно съревнование. За 30-годишната столичанка това бе четвърто присъединяване на зимни олимпийски игри. 

" Не можахме да създадем задоволително положителни тренировки, на които да тестваме разични разновидности. В общи линии през днешния ден беше опознаване и култивиране на трасето отначало. Това беше предизвикателство. Но се веселя, че успяхме да стигнем до огромния край. Защото в елиминацията имах засичане с едната французойка. Тя падна, аз съумях да се задържа на крайници. Много съм щастлива, че направихме край. Наистина задачата беше да карам добре, само че беше доста мъчно от тази неприятна врата да намеря позиция напред, още в първи вираж, откъдето идва цялата скорост за доста дълга секция. А и девойките, с които се борих са в действителност необикновено положителни и бих споделила, че ме превъзхождат цялостен сезон. Дадох всичко. Не съм сбъркала в последното си втурване, за което се веселя. Опитах се да построя добре тактиката си, тъй че да ги настигна, само че за жалост, не се получи задоволително добре. За изискванията и за всичко, което имаме с нашия дребен тим, мисля, че не е по никакъв начин неприятен резултат ", изясни Сани пред Българска национална телевизия.

" Много работихме, в разнообразни направления, тези четири години и се опитахме да извадим максимума отвред. Трудно е. Има доста работа в бъдеще, за идващите генерации, в случай че желаеме да имаме резултати на такива огромни събития, тъй като, факт е, екип не доближава. И това, че аз нямам съотборници, с които да упражнявам, също ми пречи, тъй като не мога да оттренирам обстановки в самите подготвителни спускания. Благодаря на целия си екип и на всички, които евентуално са станали доста рано в България, с цел да ни поддържат. Благодаря ви от сърце! Беше страхотна страст за мен да бъда тук. Карах за цяла България! ", продължи разчувстваната Жекова. 

" Мисля, че това ще е последното ми огромно съревнование. Както виждате, мъчно е да съумяваме да не изоставаме по отношение на другите ми съпернички. Съмнявам се, че ще изкарам още един олимпийски цикъл. Като спортист в моя спорт аз дадох максимума, на който съм способна. Оттук нататък бих желала да се преориентирам към други неща, които може би ще ми дават опция да се развъртвам в други направления. Но евентуално ще остана още една година в спорта, защото следващата година има международен шампионат. Все отново към момента съм измежду най-хубавите, към този момент 10 години на международния тур сме в Топ 10, което не е малко. Спортът дава ужасно доста. Той ни оказва помощ да израснем като персони. За да бъда добре в него е трябвало да се приспособявам към доста неща, да се науча на доста неща и считам, че това е един доста добър път за подрастващите. За мен бе детска фантазия да упражнявам този спорт на такова високо ниво. Не скърбя за моя избор. Моето обръщение към младите е да следват сърцето си и да вършат това, което обичат, тъй като постоянно има смисъл! ", добави Сани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР