Александър Зверев влезе в тазгодишния Аустрелиън Оупън с огромни очаквания,

...
Александър Зверев влезе в тазгодишния Аустрелиън Оупън с огромни очаквания,
Коментари Харесай

Шампионът от финалите на ATP е аут! Изключителен Шаповалов изхвърли Зверев от АО!

Александър Зверев влезе в тазгодишния Аустрелиън Оупън с големи упования, откакто беше спечелил финалите на ATP в Торино за свършек на предишния сезон и доста хора чакаха той да придвижи тази инерция през 2022-ра и да нападна първата си купа от Шлема. Германецът обаче за следващ път сподели слабостта си във формат 3 от 5 сета и не можа да оправдае упованията към себе си, откакто беше спрян от музи Денис Шаповалов.

Младият канадец победи неотдавна на ATP Cup и продължава да впечатлява с изявите си на корта, които го водиха до подобаващ триумф над третия подложен - 6:3 7:6(5) 6:3. По този метод канадецът се класира за втория си четвъртфинал на " мейджър " конкуренция, а там ще го чака борба с Рафаел Надал, който е побеждавал единствено ведъж до момента в кариерата си.

Шаповалов трябваше да отразява точки за пробив още в дебютния си сервис гейм, само че го стори посредством присъщата си смела игра и откри резултата в своя изгода. Сервисът на Зверев пък тотално отсъстваше от корта и това разреши на международния номер 14 да работи оптимално умерено на ретур. По-нискоранкираният състезател атакуваше неуверените втори подавания на съперника си и стигна до подобаващ пробив, който реши изхода на първия сет в негова изгода.

Втората част още веднъж започва по-добре за 14-тия подложен, защото той още веднъж отмъкна началния удар на германеца, единствено че този път позволи няколко бързи бърка в опита си да реализира уинъри и Саша доближи до паритет. Играта продължи равностойно през идващите минути, въпреки че самодейността несъмнено беше на страната на Шаповалов, но това не се отразяваше директно върху резултата и всичко щеше да се реши в тайбрек.

Там двойните неточности изцяло превзеха играта на олимпийския първенец, до момента в който канадецът действаше извънредно тъкмо и смело, с цел да пречупи съпротивата на съперника си и да се приближи на единствено един сет от реализиране на най-значимата си победа в " мейджър " шампионат.

Всякакви очаквания за възможен поврат като че ли бързо се изпариха от главата на Зверев, тъй като противникът му го поставяше под напън с всеки един собствен удар, а международният номер три непрекъснато омекваше и просто страдаше от липса на оръжия. Шаповалов доста добре усещаше самобитния нокаут, който беше нанесъл на любимеца и не му разреши да заеме друга позиция до края на срещата, която завърши с триумф на северноамериканеца.

An personal best unlocked
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР