Александър Зверев увенча най-силния сезон в тенис кариерата си с

...
Александър Зверев увенча най-силния сезон в тенис кариерата си с
Коментари Харесай

Олимпийският шампион триумфира и във Финалите на АТР

Александър Зверев увенча най-силния сезон в тенис кариерата си с купата от заключителния шампионат на мъжката професионална асоциация - Финалите на АТР в Торино. Олимпийският първенец от игрите в Токио 2020 това лято победи в първото издание на конкуренцията на италианска земя, надделявайки във финала над миналогодишния победител Даниил Медведев с 6:4, 6:4.

Германецът осъществя по един ранен пробив във всеки от сетовете и не разреши на съветския си противник да стигне до нито един брейкбол в целия мач. За Медведев това беше първо проваляне в шампионата след девет следващи победи, откакто в последното издание в Лондон през 2020 година завоюва всички пет мача и стигна до финала в Торино през 2021 година с четири следващи триумфа.

" Не беше елементарно, той ме победи в последните пет мача посред ни. Трябваше да дам всичко от себе си. Радвам се, че съумях, тъй като тази купа значи толкоз доста. В този шампионат играят всички най-хубави. Като цяло сезонът беше тежък, по тази причина съм необикновено благополучен. Надявам се и идващия сезон да съм толкоз добър и да имам нови триумфи ", разяснява Саша в ТВ изявлението на корта в " Пала Алпитур ".

За Зверев купата от Финалите на АТР е втора в кариерата след 2018 година, когато в мача за трофея " Брад Дюет " победи международния №1 Новак Джокович. Сега 24-годишният немец още веднъж отстрани сръбския водач в международната класация, този път на 1/2-финалите, лишавайки го за следващ път от опцията да изравни върха на Роджър Федерер от 6 трофеи в шампионата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР