Александър Зверев се намира в меко казано колеблива форма през

...
Александър Зверев се намира в меко казано колеблива форма през
Коментари Харесай

Зверев изнесе великолепен мач и отпусна само 4 гейма на отстранилия Григор

Александър Зверев се намира в меко казано неуверена форма през сегашния сезон и резултатите му въобще не дават отговор на неговото трето място в международната класация. Германецът обаче през днешния ден направи крачка в вярната посока, откакто изигра съвсем безукорен мач в третия кръг на Мастърса в Маями, с цел да надиграе локалния любим Макензи Макдоналд с 6:2 6:2. Именно американецът в профил нашия Григор Димитров, а триумфът подсигурява на втория подложен конфликт с Танаси Кокинакис в осминафиналната фаза на шампионата.

Срещата стартира с чудесно извършено подаване от страна на Макдоналд, единствено че Саша бързо откри надзор над развиването на дуела и завоюва идващите пет гейма, като с лекост постигаше директни точки от началния си удар, а също така откри сериозен надзор в продължителните разигравания. Зверев използваше чудесно голямото си физическо преимущество над 178-сантиметровия си конкурент и с лекост затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част се разви с още по-голямо превъзходство на някогашния финалист, който скоропостижно се откъсна напред с 4:0 гейма и оттова насетне срещата само се доиграваше, тъй като международният номер 54 напълно се беше предал и справедливо успеха отиде в актива на авансово посочения за любимец играч.

Zverev-Kokkinakis R16
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР