Александър Зверев разкритикува остро организацията на ATP по време на

...
Александър Зверев разкритикува остро организацията на ATP по време на
Коментари Харесай

Зверев: Организацията на ATP беше ужасна, не e за пръв път


Александър Зверев разкритикува остро организацията на ATP по време на шампионата в Мадрид. Олимпийският първенец разкри, че поради метода на правене на програмата в няколко следващи дни си е лягал сред 04:00 и 05:00 ч., като това е оказало въздействие върху представянето му във вчерашния край против Карлос Алкарас.

„В момента Карлос играе необикновено, няма никакво подозрение в това. Бих желал обаче да посочи нещо друго: организацията на ATP през цялата седмица беше ужасна, безспорен срам. След трите ми мача, предхождащи финала, си легнах в 04:00, 04:30 и 05:20 ч. За всеки естествен човек би било мъчно да се разсъни на идващия ден, а какво остава да играя Мастърс край против Алкарас, който съгласно мен е най-хубавият състезател в света сега. Малко съм сърдит, тъй като коордниацията ми не бе на нужното равнище както при сервиса, по този начин и при ударите. Пропуснах два смаша, които бяха доста лесни, защото погледът ми се разфокусираше и не можех да видя добре топката“ – съобщи германецът на конференцията след финала.

„Не желая да лишавам нищо от Карлос. Дори в случай че бях на 100 %, най-вероятно отново щях да изгубя, само че щеше да се получи доста по-добър мач. Той е страховит състезател, само че съм неудовлетворен, че не успяхме да предложим доста по-интересен край. Заради организацията нямах опция да се показва на нормалното си равнище. Това не се случва за пръв път. В Акапулко още веднъж играх след среднощ и след това не съумях да заспя до 08:30 ч. Случва се непрекъснато и в действителност ми омръзна. Програмите би трябвало да бъдат изготвяни по-добре“ – добави международният №3.

Роденият в Хамбург тенисист разкри, че още на загрявката е усещал, че е надалеч от най-хубавата си кондиция и мъчно ще се опълчи на представителя на домакините.

„Дори по време на загравкята не успявах да вляза в темп и реагирах късно на отправените към мен топки. Тенисът е доста бърз спорт и в случай че топката лети към теб с 220 км/ч, би трябвало да си оптимално съсредоточен. Ако се изправяш против най-хубавите, без да си изцяло квалифициран, нямаш късмет. Сега обстановката беше тъкмо такава. Не стигнах до брейкпойнт, а офанзивите ми от главната линия също не се получаваха през по-голямата част от мача“.

Зверев разяснява и течащото против него дело по обвиняване в домашно принуждение, заведено от някогашната му другарка Олга Шарипова.

„В момента претърпявам сложен миг. В момента в света същестува двоен стандарт, съгласно който би трябвало да доказваш невинността си. Виновен си до доказване на противното. Това е светът, в който живеем. Не е заслужено, само че няма какво да се направи. Надявам се, че скоро всичко ще завърши и ще мога още веднъж да се съсредоточвам напълно върху тениса и да играя умерено. Баща ми ще бъде до мен в Рим, което ме прави доста благополучен. Надявам се, че това е стъпка в вярната посока, защото досега годината е в действителност сложна за мен“ – приключи олимпийският първенец.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР