Александър Зверев продължава да се възстановява от тежката травма на

...
Александър Зверев продължава да се възстановява от тежката травма на
Коментари Харесай

Зверев: Искам децата да повярват, че могат да са щастливи въпреки диабета


Александър Зверев продължава да се възвръща от тежката контузия на глезена, която получи на Ролан Гарос, само че времето му не е отдадено единстветно на рехабилитация. Световният №2 даде изявление за немското издание Kicker, в което разгласи, че ще сътвори благотворителна фондация, чиято цел ще бъде да оказва помощ на деца, страдащи от диабет.

Подобни болести не са необичайност в тениса. След края на кариерите си Артър Аш и Били Джийн Кинг споделят, че още от детството си страдат от диабет вид 2, само че това не им е попречило да доближат до върха на спорта. Такава е обстановката и със самия Зверев. Олимпийският първенец разкри, че на 4-годишна възраст е бил диагностициран с диабет вид 1. Това е хронично заболяване, засягащо способността на организма да преобразува глюкозата от храната в сила. В множеството случаи този вид диабет се развива в ранна възраст и постоянно се диагностицира през детството.

Миналогодишният победител във Финалите на ATP е безапелационен, че задачата на новия му план е да накара децата да имат вяра, че могат да водят благополучен и сполучлив живот макар заболяването, както и да подтикне подрастващите да спортуват постоянно като предварителна защита против диабета.

„Като дете не мислех кой знае какъв брой за диабета, само че с времето започнах да му обръщам все по-голямо внимание. Искам да покажа на всички, страдащи от тази болест, че могат да стигнат доста надалеч макар нея. Сега, след толкоз доста години и след всички триумфи, които съм постигнал, най-сетне се усещам задоволително убеден, с цел да стартира тази обществена самодейност. Бих желал да оказа помощ на децата да избегнат диабета посредством деен метод на живот и старателна превенция“ – показа Зверев.

„Аз съм фаворизиран във връзка с това, че пребивавам живота, за който постоянно съм мечтал. От дете желаех да играя тенис, да вземам участие в шампионати по целия свят и да съм измежду най-хубавите в този спорт. Фактът, че съумях да реализира всичко това, се дължи най-много на родителите ми и на брат ми, които постоянно са ме подкрепяли абсолютно и не престават да го правят“ – добави първата ракета на Германия.

Зверев съобщи, че фондацията му ще финансира голям брой планове за битка с диабета измежду децата и подрастващите, като в това време ще обезпечава инсулин и други нужни медикаменти на нуждаещите се.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР