Александър Зверев преодоля третия кръг на “Ролан Гарос след трудна

...
Александър Зверев преодоля третия кръг на “Ролан Гарос след трудна
Коментари Харесай

Зверев се справи с Тиафо и ще спори с Григор Димитров за място на четвъртфиналите

Александър Зверев преодоля третия кръг на “Ролан Гарос ” след сложна победа с 3:6, 7:6(3), 6:1, 7:6(5) над Франсис Тиафо в късния мач от съботната стратегия. Германецът сподели по-здрава душeвност в двата тайбрека и си обезпечи място на осминафиналите, където негов противник ще е Григор Димитров. 

Зверев ще играе във втората седмица в Париж за шеста поредна година. Той трябваше да прави поврат, откакто загуби първия сет, в който не осъществя нито един ас и не стигна до нито една точка за пробив. 

В началото на втория сет Зверев поведе с 2:0, само че позволи Тиафо да върне пробива. В тайбрека американският тенисист се оказа беззащитен против нападателната игра на противника си. 

Сервисът на Зверев проработи на цялостни обороти чак в третия сет, който започва с пробив за Тиафо. След това обаче везните внезапно се наклониха в интерес на германеца и той не загуби различен гейм - 6:1. 

Тиафо не се съобщи и показва тенис от най-висока класа, с цел да поведе с 5:3 в четвъртия сет. Зверев обаче върна пробива, а в тайбрека още веднъж беше по-стабилен и след 3 часа и 45 минути постави завършек на мача.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР