Александър Зверев постигна впечатляваща победа над Карлос Алкарас в четвъртфиналите

...
Александър Зверев постигна впечатляваща победа над Карлос Алкарас в четвъртфиналите
Коментари Харесай

Зверев би Алкарас за полуфинал на Australian Open

Александър Зверев реализира впечатляваща победа над Карлос Алкарас в четвъртфиналите Australian Open. Шестият в схемата завоюва след 6-1, 6-4, 6-7(2), 6-4 за 3 часа и 8 минути.

сподели тенис на най-високо равнище и изигра един от най-хубавите си мачове от контузията си в средата на 2022 година, когато нарани глезена си по време на полуфиналния мач на Ролан Гарос против Рафаел Надал. Олимпийският първенец игра четири сета, само че можеше да завоюва и в три. Той обаче позволи пробив, когато сервираше за спечелването на мача в третия сет.

Алкарас, който можеше да оглави международната класация с купа в Мелбърн, стартира едва и небрежно съобщи първия сет. Във втория испанецът заигра по-силно. Той пропусна две благоприятни условия за пробив при 3-2 гейма в своя изгода. После противникът му го проби и взе и втората част.

В третия сет Зверев още веднъж проби, само че Алкара откри сили и се върна в мача. При това той завоюва седем следващи точки в тайбрека, с цел да го вземе със 7:2. Четвъртият сет стартира с замяна на пробиви. Стигна се до 4-4, германецът получи късмет за пробив и го осъществя. А минути по-късно постави и точка на разногласието.

За олимпийския първенец това е пета победа в осем мача против Алкарас. На полуфиналите той ще срещне. Двамата са играли 18 пъти един против различен, като Медведев има 11 победи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР