Александър Зверев определено може да бъде доволен от представянето си

...
Александър Зверев определено може да бъде доволен от представянето си
Коментари Харесай

Зверев след финала: Работата на ATP бе позор; Два дни си лягах след 4 сутринта

Александър Зверев несъмнено може да бъде удовлетворен от представянето си на Мастърса в Мадрид, където извървя целия път до финала, само че там Карлос Алкарас се оказа прекомерно добър за него и Саша не можа да отбрани трофея си от предишния сезон. Световния номер 3 пък не спести комплиментите си по адрес на младежа, единствено че не пропусна и да насочи рецензии към ATP за правенето на програмата през цялата седмица, акцентирайки това за една от основните аргументи, които са му попречили да покаже най-хубавия си тенис в решителния конфликт за определянето на първенеца.

" Няма никакво подозрение, че Карлос играе необикновен тенис и заслужаваше да завоюва купата. Същевременно няма по какъв начин да не отбележа, че работата на ATP беше цялостен срам през тази седмица. Програмата се изготвяше по подобен метод, поради който оня ден си легнах в 4 сутринта, а през вчерашния ден дори беше още по-зле и можех да заспя чак към 5:20. Знаете, че в случай че елементарен човек си легне в сходни часове за два следващи дни, то ще бъде мъчно даже да се разсъни за него. Така че за мен беше в действителност мъчно да изляза на корта за край от сериите " Мастърс ", имайки поради тези условия и то против Карлос Алкарас, от който по мнение няма по-добър състезател сега.

Истината е, че в този момент съм малко сърдит, тъй като нямах никаква съгласуваност на корта. Не желая да лишавам нищо от Алкарас и евентуално отново щях да изгубя, в случай че бях изцяло пресен, само че несъмнено щях да се показва надалеч по-добре. На всички ни се е случвало да стоим до късно, откакто сме отишли на някой ваучър, единствено че на идващия ден се чувстваш като труп, а аз трябваше да играя два следващи мача в сходна обстановка.

Отново ще повторя, че не искам да подценявам триумфа на Карлитос. Той е най-хубавият. Чувствам обаче горест във връзка с самия край, защото можеше да се получи страховит дуел, но не получих опция да се съревновавам в равни условия и в действителност да бъда себе си. Този случай не е казус в спорта ни и през тази година един път в Акапулко ми се наложи да заставам безсънен до 8:30 сутринта. Подобни обстановки се случват относително постоянно и несъмнено съм изтощен от допускането на сходно нещо " - приключи яростно Зверев.

Zverev: Alcaraz is playing amazing, no doubt about it, but one thing I have to say is that the ATP`s job was an absolute disgrace this week. Two days ago I went to bed at 4:00, 4:30 a.m. Yesterday I went to bed at 5:20 a.m.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР