Александър Зверев официално няма да вземе участие в тазгодишното издание

...
Александър Зверев официално няма да вземе участие в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Официално: Александър Зверев няма да вземе участие на US Open

Александър Зверев публично няма да вземе присъединяване в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати. След като по-рано през днешния ден в някои немски медии се появи информация, че няма да забележим международния №2 в Ню Йорк този сезон, то към този момент името на финалиста от US Open 2020 публично не попада в листата с участниците.

Подобно решение бе изцяло предстоящо предвид на тежката травма, която Саша получи по време на полуфиналния си дуел на Ролан Гарос. Припомняме, че германецът демонстрираше страхотна игра във въпросния мач против Рафаел Надал и успяваше съществено да затрудни именития си конкурент, само че в края на втория сет изкълчи глезена си и трябваше да напусне корта в инвалидна количка.

Впоследствие стана ясно, че Зверев е раздрал връзки на глезена и ще бъде отвън игра за неустановен интервал от време. В началото на юни той претърпя интервенция, незабавно след което стартира възобновяване си за да се завърне на корта допустимо най-скоро. Саша даже бе изразил вяра, че ще успее да се включи в идния US Open, само че по всичко наподобява, че към момента не се намира в оптимална форма. 

Очакванията са международният №2 да се завърне в средата на септември, за да участва в груповата фаза от Финалите на Купа " Дейвис " (14-18 септември), където неотдавна съобщи присъединяване.

Official: World number #2 Alexander Zverev out of the
— José Morgado (@josemorgado)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР