Александър Зверев няма изигран двубой от полуфинала на Ролан Гарос

...
Александър Зверев няма изигран двубой от полуфинала на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Как Саша Зверев може да стане №1 в света без да играе


Александър Зверев няма изигран дуел от полуфинала на Ролан Гарос и травмата в глезена, която получи в разгара на конфликта с Рафа Надал. Германецът отдръпна поръчката си за присъединяване на Мастърса в Монреалн, само че все пак съществува вид той да се окаже №1 в международната класация на 15 август.

Причината се крие във обстоятелството, че актуалният №1 Даниил Медведев има да пази много точки. Съдбата на първата позиция е в ръцете на руснака като в идващите две седмици той би трябвало да реализира положителни резултати в Лос Кабос и в Канада, с цел да задържи позицията си и да усили седмиците като водач на мъжкия тенис.

Вариантите пред него са три:
  • Финал в Лос Кабос
  • Четвъртфинал на Мастърса в Монреал
  • Четвъртфинал в Лос Кабос и трети кръг в Монреал

Така при ранно отпадане и в двата шампионата Медведев ще сдаде първото място на германеца. Дори и това да се случи, то най-вероятно интервалът на Зверев на върха ще е къс. Той има да пази 1000 точки от спечелването на Мастърса в Синсинати през предходната година. Към момента не е ясно дали въобще ще взе участие там, както и на US Open, където през 2021-а доближи до полуфинал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР