Александър Зверев имаше трудно начало на кампанията си на Мастърса

...
Александър Зверев имаше трудно начало на кампанията си на Мастърса
Коментари Харесай

След ново качествено представяне в Маями: Зверев си гарантира място на 1/4-финалите

Александър Зверев имаше мъчно начало на акцията си на Мастърса в Маями, само че по-късно финалистът от 2018-а записа безапелационна победа във втория си мач, а преди минути надви и над Танаси Кокинакис с 6:4 6:4, с цел да откри място в четвъртфиналите, където ще премери сили с Каспър Рууд.

Двамата стартираха на високи обороти и бяха безпогрешни в началните минути на конфликта. Постепенно международният номер четири стартира да диктува събитията на корта и бързо се озова във водеща позиция, когато проби австралиеца за 3:2. Германецът организираше в умерено движение своите сервис геймове и не подхващаше непотребни опасности, с цел да затвърди задатъка си. Саша даже можеше да направи дистанцията сред двамата още по-сериозна, само че Кокинакис също показва превъзходен тенис и не разреши изоставането му да се усили. Все отново до края не се стигна до изненади и закономерно любимецът в срещата скоро се приближи единствено на сет от класиране за заключителната фаза на конкуренцията.

Втората част също стартира в равностойно движение, макар че първоначално ѝ Кокинакис изпитваше очевиден дискомфорт в дясното си рамо, което за миг даже сложи присъединяване му в дуела под въпрос. 25-годишният австралиец обаче съумя да превъзмогне болката и поддържаше интригата до известна степен. За негово страдание, това не продължи задълго, откакто Зверев материализира третата си точка за пробив и се откъсна удобно с 4:2 в геймовете. За първенеца от Аделаида не остана нищо друго, с изключение на да се опита да сложи напрегнат любимеца в срещата, и той го направи, спечелвайки безапелационно оставащите си подавания, само че вторият в схемата бе задоволително безапелационен до края и подпечата мястото си измежду най-хубавите осем в шампионата.

Quarter-final bound ✅

2018 runner-up makes the last 8 in Miami, seeing off Kokkinakis 6-4 6-4
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР