Александър Зверев е поредната звезда от света на тениса, която

...
Александър Зверев е поредната звезда от света на тениса, която
Коментари Харесай

Зверев: Най-важното е да има мир по света


Александър Зверев е следващата звезда от света на тениса, която се разгласи срещу войната в Украйна. Германецът счита, че спортът е образец за това по какъв начин хората по света биха могли да съжителстват спокойно макар разликите си. Олимпийският първенец даде малко изявление за уеб страницата на немската тенис федерация, в което показа упованията си за идната подготовка против Бразилия за купа „Дейвис“, заявявайки, че чака доста тежка борба в Рио де Жанейро.

„Да играя за страната си постоянно е нещо доста особено за мен. Горд съм да представям Германия. Всички в отбора се стремим към това да спечелим купа „Дейвис“ някой ден, тъй че постоянно съм благополучен, когато имам опция да съм в националния тим. Вярно е, че насочих рецензии към новия формат на шампионата, само че все пак желаех още веднъж да съм в отбора“ – показа Зверев.

Олимпийският първенец счита, че фактът, че мачовете ще се играят на клей, би могъл да затрудни немския тим. „Смяната на настилките постоянно е сложна. Имаш потребност от няколко дни, с цел да свикнеш. Точно по тази причина в такива обстановки е доста значимо да тренираш допустимо най-вече, с цел да намериш бързо ритъма си. До момента имахме разполагаем единствено един корт за тренировки, което прави обстановката по-сложна. В мачовете на клей би трябвало да си доста мощен душевен и да не се изнервяш от това, че играта е мудна или че на моменти топката отскача лошо“.

На въпроса кои съгласно него са мощните страни на немския отбор, международният №3 отговори „Имам страховит колектив, цялостен с надарени играчи. На миналогодишните финали за купа „Дейвис“ те демонстрираха, че вм омента Германия е един от най-силните тимове в света. Няма потребност да се крием от никого. Можем да се надиграваме с всеки един тим, стига да запазим отборния си дух и да продължаваме да упражняваме усърдно“.

В състава на Бразилия няма нито един състезател от Топ 100 на международната класация, само че все пак Зверев не чака елементарен мач.

„Сблъсъкът ще бъде доста сложен. Те са домакини, което значи, че ще се усещат по-комфортно, а също така публиката ще е напълно на тяхна страна. Бразилските почитатели са доста шумни и темпераментни и сигурно ще създадат всичко допустимо, с цел да ни респектират и да ни изкарат от равновесие. Мачовете в Южна Америка постоянно са доста особено преживяване. Всеки в нашия тим знае, че би трябвало да дадем всичко от себе си, в случай че желаеме да победим, и имаме намерение да създадем тъкмо това“ – съобщи финалистът на US Open за 2020 година

Зверев бе запитан и какво е мнението му за войната в Украйна. „Във времена като тези човек осъзнава, че в живота има доста по-важни неща от тениса. Най-важното е да има мир по света, без значение от каква народност си. Всички сме човешки същества и би трябвало да се научим да живеем дружно. Спортът е превъзходен образец за това по какъв начин всички можем да съжителстваме спокойно, без значение от културните различия“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР