Александър Зверев е първият тенисист от топ 5 на световната

...
Александър Зверев е първият тенисист от топ 5 на световната
Коментари Харесай

Зверев напусна Australian Open след петсетова драма с Хьон Чун

Александър Зверев е първият тенисист от топ 5 на международната класация, който отпадна от тазгодишното издание на Australian Open. Германецът отстъпи на корееца Хьон Чун в петсетова драма 7:5, 6:7 (3), 6:2, 3:6, 0:6 след 3.25 часа. Световният №4 сподели огромни съмнения, а в края на мача се поддаде и на нервите.

За Чун, който завоюва финалния шампионат на NextGen сериите в Милано през ноември, това е първа победа над толкоз почитан тенисист. 58-ият в международната класация отстранява поредно и двамата братя Звереви, откакто в първия кръг се оправи с по-големия от тях – Миша.

До момента Александър Зверев и Чун се бяха срещали единствено един път, на шампионата в Барселона през 2017 година, като и тогава кореецът излезе победител.

Зверев приключи с 21 аса, само че това не му оказа помощ да се оправи с Чун, който беше доста постоянен при дългите разигравания. Той проби шест пъти сервиса на международния №4 и поддържаше доста високи проценти при първия си сервис.

Sascha - and his racquet - in a lot of strife...

Chung takes a double break at the start of the fifth set! #AusOpenpic.twitter.com/mGjLClOexN
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 20, 2018

Първите два сета бяха доста завързани, като дребни неточности доведоха до тъждество 1:1. В третата част Зверев се оправи елементарно с корееца, само че в четвъртата част изгуби централизация, като беше продънен два пъти. Той стартира да спори със съдията на стола, че не вижда топката поради неналичието на осветяване, а това се отрази на държанието му и в последната част.

В нея Чун не даде нито гейм на противника си и след единствено 24 минути игра се класира за осминафиналите. Той е едвам третият кореец, който доближава до такава фаза на шампионат от Големия шлем.

Напред се класира и петият постаевн Доминик Тийм, който нямаше проблем против Адриен Манарино. Австриецът го отхвърли за малко над два часа с 6:4, 6:2, 7:5 и на осминафиналите ще играе с Тенис Сандгрен. Американецът победи Максимилиан Мартерер в сериозна борба: 5:7, 6:3, 7:5, 7:6 (5).

 Симона Халеп се радва на успеха си над Лоран Рос.
© Reuters

Симона Халеп се радва на успеха си над Лоран Рос.

Драматичен дуел имаше и в дамската стратегия, където международната №1 Симона Халеп продължи напред след маратонски мач с Лоран Дейвис 4:6, 6:4, 15:13. Румънката и американската ѝ съперничка прекараха на корта 3.47 часа.

" Беше доста сложен мач, толкоз дълъг. Не знам по какъв начин устоях, мислех че ще умра на корта, умората е доста огромна. Надявам се почитателите да се насладили на срещата ", сподели Халеп.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (606)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР