Александър Зверев дълго време не можеше да намери нивото, което

...
Александър Зверев дълго време не можеше да намери нивото, което
Коментари Харесай

Зверев след епиката със Синер: Завърнах се и съм готов да се боря до последно с Алкарас

Александър Зверев дълго време не можеше да откри равнището, което през предишния сезон го изведе до второто място в международната класация, само че сега германецът наподобява изцяло преодолял ужасяващата травма от миналогодишния Ролан Гарос и демонстрира най-хубавия си тенис от началото на US Open.

Златният медалист от Токио се въвлече в истински тенис трилър против Яник Синер, като в последна сметка се наложи след 4 часа и 41 минути здрава борба на корта. Така някогашният финалист ще се изправи против международния номер едно Карлос Алкарас в спор за място в полуфиналите, а наподобява Саша е подготвен за тежката задача да премери сили със защитаващия първенец и има вяра в личните си благоприятни условия:

Това е най-дългият ми мач в миналото на US Open, по този начин ли? Значи бихме могли да кажем, че се завърнах. Живея за тъкмо такива мачове. Това обичам да върша най-вече. Щеше да е хубаво, в случай че бях завършил нещата малко по-рано, само че тъкмо това ми липсваше, до момента в който отсъствах. Да играеш в 1:30 часа през нощта на препълнения " Артър Аш "... Трудно може да бъде по-хубаво от това. Бих споделил, че този миг е един от най-хубавите в цялата ми кариера до момента.

Не знам по какъв начин съумях да печеля, тъй като смятах, че съм завършил в четвъртия сет. Нямах безусловно никакви сили, а той наподобява по-свеж, макар че в един миг крампираше. Със сигурност нямаше да съумея да се оправя без силата от трибуните.

Нямам самообладание за идващото предизвикателство. Тук съм, с цел да играя. Това в действителност обичам да върша. Не знам какво ще се случи, само че както постоянно, то ще се боря до последната топка. На първо време ще би трябвало да се възстановя след тази тежка физическа борба, само че ще съм подготвен за Алкарас - показа Зверев в изявлението си на корта.

Zverev after beating Jannik Sinner:

“Longest match ever. I guess I can say I’m back right? This is what I live for. What I love to do. I would’ve loved to play a bit shorter. Last year when I wasn’t able to play, this is exactly what I missed. 1:30 am playing for a packed crowd ”
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР