Александър Зайранов на 17 години от Варна е лауреатът на

...
Александър Зайранов на 17 години от Варна е лауреатът на
Коментари Харесай

Александър Зайранов стана лауреат на конкурса за цигулари Недялка Симеонова

Александър Зайранов на 17 години от Варна е лауреатът на Международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова ", който се организира за 43-и път в Хасково. Младият инструменталист заслужи премията и почетния знак, както и 1500 лв. от общия награден фонд на състезанието, който е 6900 лв..

Председателят на журито проф. Ангел Станков връчи оценките в четирите възрастови групи, в които бяха разграничени 21-те участници. При най-малките първото място си поделиха най-младата участничка, 9-годишната Петра Плешка от Кишинев, Молдова, и Марияна Стоева от Пловдив.

Във втора възрастова група журито отличи като победителка Лора Маркова на 15 години от София. В трета възрастова група първото място е за 18-годишния Стефан Хубенов от Пловдив.

Желая ви триумф по трънливия път на цигулковото изкуство, приветства проф. Станков спечелилите и техните подгласници. Той сподели, че сърцето му обаче е с тези, които не са победили и напомни японската сентенция, че не е значимо какъв брой пъти падаш, а какъв брой се изправяш.

Награждаването в залата на трагичния спектакъл "Иван Димов " бе последвано от галаконцерт на спечелилите.

Музикалните дни "Проф. Недялка Симеонова " приключват довечера с концерт на Камерен оркестър - Хасково.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР