Александър Замов, който сега е на 9, на 6 години

...
Александър Замов, който сега е на 9, на 6 години
Коментари Харесай

Българче измисли сладолед в чушка

Александър Замов, който в този момент е на 9, на 6 години е измислил "сладолед " в чушка и си го подготвя самичък. Бързото, елементарно, вкусно и здравословно ядене, родено от фантазията на малчугана, е включено в първата българска детска кулинарна книга "Малки предписания от огромни готвачи ". Изданието съдържа 55 оферти за уравновесено хранене: 40 са от началник Иван Манчев и началник Таньо Шишков, а 15 - от смели родители, които не се опасяват да опитват в кухнята дружно с отрочетата си.
Атрактивното цветно томче включва освен в детайли изложение по какъв начин се подготвят закуски и леки десерти, супи и салати, съществени ястия и вкусни пици, соленки и брускети за детско празненство, а всяка от рецептите е съпроводена и със фотография. Целта е книгата освен да се трансформира в асистент при основаването на пълноценни менюта за най-малките (от 3- до 14-годишна възраст), само че и да научи момчетата и девойките на самообладание, предвидливост, автентичност, въображение и майсторство в кухнята.
"Ролята на родителите е извънредно значима за образуването на верни хранителни привички на децата. Приятно съм впечатлена от интензивността на фамилиите, присъединили се в състезанието на Лидл България за детски предписания, и обстоятелството, че за малко време получихме над 200 оферти. Това демонстрира, че има виновни родители, които се вълнуват от тематиката, и тази книга идва таман в точния момент, с цел да им помогне в опитите да научат децата си да се хранят здравословно ", съобщи проф. Веселка Дулева, експерт по хранене и диететика и съветник на детската кулинарна книга.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР