Александър Йорданов Снимка: фейсбукАлександър Йорданов, фейсбукПрез 1776 г. един велик

...
Александър Йорданов Снимка: фейсбукАлександър Йорданов, фейсбукПрез 1776 г. един велик
Коментари Харесай

Честит рожден ден, Америка!

  Александър Йорданов Снимка: фейсбук
Александър Йорданов, фейсбук

През 1776 година един популярен човек – ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН, споделя една истина, която не би трябвало в никакъв случай да забравяме: „ВСИЧКИ ХОРА СА СЪЗДАДЕНИ РАВНИ И СА ДАРЕНИ ОТ СЪЗДАТЕЛЯ С НЕОТМЕНИМИ ПРАВА: ЖИВОТ, СВОБОДА И СТРЕМЕЖ КЪМ ЩАСТИЕ!“

Това четем в Декларацията за самостоятелност на Съединените американски щати. Тринадесет години по-късно, през август 1789 година, във Франция се ражда „Декларацията за правата на индивида и гражданина“. А едвам 85 години след американските думи за равенството и щастието, на 3 март 1861 година, в Руската империя император Александър ІІ издава „ Манифест за всемилостиво даряване на крепостните с правото да бъдат свободни селски поданици и за устройството на техния обичай “.

Затова и когато мнозина през днешния ден не престават да питат какво съставляват Съединени американски щати, отговорът е в посланието от „Декларацията за независимостта“ от 1776 година: ЖИВОТ, СВОБОДА И СТРЕМЕЖ КЪМ ЩАСТИЕ. Това е американизмът или „американската мечта“. А антиамериканизмът се познава по това, че не цени човешкия живот, правата и свободата на индивида. И не е път към благополучие.

Типичен образец за такава страна през днешния ден е Руската федерация. В предишното такива бяха комунистическите тоталитарни страни. За антиамериканистите индивидът е единствено биомаса, комфортна за приложимост за реализиране на други цели. Виждаме какви са те през днешния ден във варварската война, която Русия води против Украйна. В гибелта и разрушенията, които тя донесе на тази страна, в сълзите на украинските майки, виждаме цялото съветско зло.

През ХХ век Европа „ подари ” на човечеството две унищожителни войни. Предложи и два античовешки политически режима – комунистическият и националсоциалистическият. Комунисти и националсоциалисти обрекоха на крах десетки милиони положителни и вярващи в Бога човешки същества. Америка отвърна със съчувствие и помощ, с повече народна власт, независимост, правдивост и човечност. Тя изпрати своите синове да умират за свободата на нашата Европа и подаде ръка за помощ даже на съветските неблагодарници.

След Втората международна война Съединени американски щати помогнаха на Западна Европа да си стъпи на краката. Приветстваха обединяването на Европа. А в края на 80-те години, с помощта на достойната антикомунистическа политика на американския президент Роналд Рейгън, свободата изгря и за страните от Източна Европа. Четиринадесет години по-късно България стана съдружник на Съединени американски щати в НАТО, а три години по-късно бяхме признати и в Европейски Съюз. И всичко това се случи, тъй като на света съществуват Съединените американски щати.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АМЕРИКА!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР