Александър Йорданов е стотният дарител на кръвна плазма в Районният

...
Александър Йорданов е стотният дарител на кръвна плазма в Районният
Коментари Харесай

Наградиха стотния дарител на кръвна плазма във Варна

 Александър Йорданов е стотният донор на кръвна плазма в Районният център за трансфузионна хематология във Варна. По този мотив доктор Жанина Йорданова-директор на центъра му връчи почетен плакет и изрази благодарността си за жеста, оповестява БНР. Областният шеф на Варненска област също благодари на донора и прикани хората да подаряват интензивно кръвна плазма. 

Йорданов споделя, че се усеща късметлия, че е изкарал подлия вирус с леки признаци. Затруднено дишане и висока температура е имал единствено три дни, само че е бил под карантина 22 дни, до момента в който получи негативен PCR тест. След срещата си със болестта получава още по-голяма убеденост, че би трябвало да помогне на нуждаещите се, които нямат неговия шанс. Манипулацията трае единствено към половин час, а отношението в кръвния център е прелестно, споделя той, като приканва и други да дарят.

Кръвният център във Варна приема всекидневно по осем донори на кръвна плазма, 25 % от деклариралите мечтани да подаряват, нямат задоволително количество антитела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР