Александър Янев изигра важна роля при победата на България над

...
Александър Янев изигра важна роля при победата на България над
Коментари Харесай

Александър Янев: Нуждаем се от Дий Бост

Александър Янев изигра значима роля при успеха на България над Исландия със 77:74 нощес. При прибирането на националите от северната страна играчът на Берое приказва много по разнообразни тематики, в това число и тази за новия формат на квалификациите и изчезналия Дий Бост.

" Искам да поздравя момчетата за положителната игра. Нямахме шанс против Финландия, само че през вчерашния ден изиграхме един доста добър мач. Борихме се 40 минути и не се предадохме, въпреки че ни бяха повели още веднъж в края на четвъртата част. Мобилизирахме се и се върнахме. Мисля, че победихме справедливо, тъй като се нуждаехме от тази победа ", бе коментарът му за снощния дуел.

" Няма никакво значение, че стартирам като шести състезател. Важното е по какъв начин ще влезеш в мача, по какъв начин ще играеш, по какъв начин ще окажеш помощ ", добави той по адрес на ролята си в сътава.

" Яд ни е поради загубата от Финландия. Залата беше доста цялостна, всички се изненадахме. Искахме доста да победим в този мач. Малко шанс и две съдийски отсъждания най-после можеха да ни оказват помощ ", върна се Янев към загубата от Финландия.

" Преди години също съм работил с Минчев, а това малко или доста оказва помощ. Понякога даже без да ми споделя някои неща се разбираме ", сподели още крилото.

" За първи път ни се случва това. Доста е мъчно. Имахме тъкмо пет тренировки преди мача с Финландия. За тези пет тренировки би трябвало да бъдат направени правила в отбрана, в нахлуване. Всеки един състезател в клубния си тим играе друго, а ние за пет тренировки би трябвало да създадем един тим и да играем групово и да се разбираме. Трудно е, само че не е невероятно ", добави той по адрес на новия квалификационен формат.

" За идващите квалификации, през месец февруари, ще имаме огромна потребност от Дий Бост. Не знам какво ще създадат федерацията и треньорите. Но от трите цикъла, мисля че квалификациите през февруари са най-важни за нашето класиране и би трябвало да създадат всичко допустимо да пристигна. Всички видяхте лятото по какъв начин играе и по какъв начин ни оказва помощ ", приключи Янев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР