Александър Везенков записа личен рекорд по вкарани точки в Лигата

...
Александър Везенков записа личен рекорд по вкарани точки в Лигата
Коментари Харесай

Везенков изтормози ЛА Клипърс, но Сакраменто изгуби

Александър Везенков записа персонален връх по вкарани точки в Лигата на извънземните.

Отборът на Сакраменто Кингс загуби калифорнийското дерби с Лос Анджелис Клипърс. Възпитаниците на Майк Браун позволиха проваляне от своя противник със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) в " Голдън 1 Сентър " в Сакраменто. Това бе втори мач за " кралете " през последните 24 часа, като те не съумяха да се опълчват на Клипърс в отбрана, което си проличава и от големия брой позволени точки.

Александър Везенков записа ново върхово достижение за точки в НБА, откакто се отличи с най-ефективното си показване в лигата с 13 точки и 5 борби при 5/7 стрелба от игра, включително 3/5 от тройката. Българският национал игра цели 24 минути в срещата през днешния ден, като стартира мача от аварийна пейка, само че влезе с титулярите за старта на второто полувреме и до самия завършек на срещата бе част от първата петица на " кралете ". На огромната отмора Везенков бе единственият състезател на Кингс с позитивен +/- от +7, като той още веднъж впечатли с положително показване във втори следващ мач, откакто през вчерашния ден имаше съществена роля за обрата над Голдън Стейт Уориърс.

Нищо обаче не можеше да спре развилнелите се звезди на Клипърс. Джеймс Хардън стартира мача с 14 точки през първата четвърт, по-късно Пол Джордж пое отговорността в нахлуване, а най-после Кауай Ленърд се трансформира в най-резултатен с 34 точки при 14/18 пукотевица от игра. Тимът на Тайрон Лу позволи едвам четири неточности в нахлуване и в един миг стреляше 11/18 от тройката по пътя към успеха, написа Sportal.bg. 

Във краткотрайното класиране на Западната конференция Сакраменто е на шестата позиция с актив от 10 победи и 7 загуби, до момента в който ЛА Клипърс е на десетото място с баланс от 8 триумфа и 9 провали.

Първите минути от калифорнийското дерби протекоха равностойно, като отбраната на Сакраменто се справяше добре с опазването на Пол Джордж и Кауай Ленърд. " Кралете " водеха с 6:3 след близо пет минути игра, преди Терънс Мен и Ивица Зубац да провокират цялостен поврат при 6:8 в интерес на Клипърс. Джеймс Хардън обаче откри задачата при първите си две тройки, а по-късно Брадата съумя да запише панер и фал след нарушаване на Домантас Сабонис за 11:14 в интерес на отбора от Ел Ей. Хардън продължаваше да припомня за най-силните си години с 12-ата си точка в мача, която оказа помощ на Клипърс да пернат с шест напред при 14:20. 

Трей Лайлс още веднъж бе предпочетен от Майк Браун за първа опция на позицията тежко крило, до момента в който Сабонис пък си изкара второто персонално нарушаване още в първата четвърт. Клипърс пък продължаваха да водят в резултата при 21:26 след следващата страхотна изява на Хардън. Десеткратният участник в " Мача на звездите " към този момент имаше 17 точки след една четвърт игра, а момчетата на Тайрон Лу водеха с 27:35. Александър Везенков се появи за малко на паркета в края на първата част, само че бе изваден съвсем незабавно за последната отбрана на " кралете " в интервала. Естествено, българинът стартира втората част на паркета и овладя първата си битка в мача, откакто извърши нарушаване против Ръсел Уестбрук. Веднага по-късно Везенков означи първата си тройка в мача, възползвайки се от дупките в зоновата отбрана на Клипърс - 30:38. Впоследствие Клипърс излязоха напред с двуцифрена преднина след мощна забивка на Кауай Ленърд, която приключи и с нарушаване за 37:48. Везенков изигра солидна отбрана против Ръсел Уестбрук и го принуди да стреля еърбол от приблизително разстояние, а Дейвиън Мичъл собственоръчно върна Сакраменто на шест точки от своя противник при 42:48.

Момчетата на Майк Браун обаче по този начин и не можеха да съкратят изоставането си, защото Клипърс постоянно намираха метод да разчупят отбраната на " кралете ". Везенков още веднъж се отличи с добра изява в отбрана, откакто постави ръка в лицето на Пол Джордж и не му даде да вкара тройка, само че по този начин или другояче най-полезният състезател в Евролигата съвсем не докосваше топката в нахлуване, а неговият отбор губеше с 47:56 в средата на втората част. Везенков излезе, а на паркета неговите съотборници нямаха решение против Пол Джордж, който " влезе в зоната " и към този момент имаше 17 точки за 50:63 в интерес на Клипърс. Кауай Ленърд също се причисли към шоуто и по този начин гостите към този момент имаха задатък от 18 точки при 50:68, откакто стрелбата им от тройката към този момент бе 11/18.

Баскетболистите на Сакраменто изглеждаха изгубени и демотивирани, до момента в който разликата на таблото продължаваше да се усилва - 50:72 след 24 минути игра. Единствено Везенков беше с позитивен +/- от тима на Кингс на полувремето с +7.

Майк Браун заложи на Везенков при започване на второто полувреме, като той размени Крис Дуарте паралелно до другите титуляри. И това обаче не даваше резултат, защото Клипърс поддържаха сериозната си преднина при 56:79 в своя изгода. Българинът още веднъж сподели точния си мерник, откакто наниза и втората си пукотевица от далечно разстояние за шестата си точка в срещата - 59:81. Малко по-късно Везенков стана и третият най-резултатен състезател на Кингс в срещата след битка в нахлуване и добавка за 68:88. Ивица Зубац надиграваше изрично Домантас Сабонис под коша на " кралете ", като Клипърс поддържаха 20-точковата си преднина. Везенков пък се отличи с още една страхотна изява в нахлуване, откакто означи флоутър с табло за десетата си точка и 74:94. До този миг той и Фокс бяха единствените с двуцифрен точков актив за Сакраменто. Фантастичната серия на българския национал продължи с още една тройка за него и той към този момент имаше 13 точки при 5/6 пукотевица от игра. Въпреки всички позитивни неща в самостоятелното показване на Везенков тимът на Сакраменто нямаше какво да стори против атомното нахлуване на Клипърс - 81:102 преди старта на последната четвърт.

Везенков остана на терена и за началото на последната четвърт, като общо се задържа на паркета в границите на 14 следващи минути, преди да бъде сменен от Харисън Барнс при резултат 86:109 в интерес на Клипърс. Сакраменто най-накрая съумя да редуцира разликата до под 20 точки при 97:113 след кошове на Фокс и Монк. Тройка на Монк подвигна почитателите на крайници, защото разликата към този момент бе 13 точки при 100:113 в средата на финалния интервал. Везенков и Сабонис се завърнаха на паркета за оставащите пет минути от постоянното време при 105:120 в интерес на гостите. Кауай Ленърд обаче бе неукротим от другата страна и с лекост водеше тима си към успеха - 117:131 в интерес на Клипърс.

Кауай Ленърд приключи с 34 точки и 9 битки за триумфа на ЛА Клипърс. Джеймс Хардън способства с 26 точки, 6 асистенции и 5 откраднати топки, Пол Джордж прибави 19 точки и 7 асистенции, Терънс Мен наниза 18 точки, а Ивица Зубац се разписа с 14 точки и 8 битки.

Ди`Аарън Фокс се отличи с 40 точки и 5 битки за Сакраменто. Малик Монк бе втори по ефикасност с 15 точки, Александър Везенков приключи с 13 точки и 5 битки, а Домантас Сабонис добави едвам 11 точки при 3/12 пукотевица от игра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР