Александър Везенков ще играе на най-голямата сцена в баскетболна Европа

...
Александър Везенков ще играе на най-голямата сцена в баскетболна Европа
Коментари Харесай

Първият! Сашо Везенков ще играе във Финалната четворка!

Александър Везенков ще играе на най-голямата сцена в баскетболна Европа - Финалната четворка в Евролигата! Българският национал и неговите съотборници от Олимпиакос се завръщат във Файнъл Фор след петгодишна суша, която бе прекратена довечера в " Двореца на мира и другарството " в Пирея.

Възпитаниците на Йоргос Барцокас надвиха над Монако с 94:88 (11:13, 30:35, 25:22, 28:18) в решителния мач №5, с цел да завоюват четвъртфиналната серия с 3-2 победи и да се насочат към Белград, където ще се организира заключителната фаза от сезона сред 19 и 21 май.

Там ги чака настоящият първенец в Евролигата Анадолу Ефес, който се оправи надалеч по-безпроблемно със съпротивата на Олимпия Милано, елиминирайки италианците с 3-1 победи.

Другият полуфинал в шампионата пък ще ни предложи дербито сред Барселона и Реал Мадрид, които се изправят в спор за място на финала.

Везенков пък се трансформира в първия българин в историята на Евролигата, който ще играе във Финалната четворка, и то в дебюта си в плейофите на най-комерсиалния клубен европейски шампионат.

Крилото на Олимпиакос записа 9 точки, 7 битки и 1 асистенция при пукотевица 1/2 от зоната за две точки, 2/5 от тройката и 1/1 от наказателната линия за 35 минути на терена като титуляр.

Цялостно в серията националът бе един от огромните водачи на своя тим, като в петте мача против монегаските записа междинни индикатори от 13.5 точки, 6.6 битки и 1.8 асистенции на сметката си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР