Александър Везенков се представи много добре, но неговият Олимпиакос Пирея

...
Александър Везенков се представи много добре, но неговият Олимпиакос Пирея
Коментари Харесай

Везенков с 15 точки при тежка загуба на Олимпиакос

Александър Везенков се показа доста добре, само че неговият Олимпиакос Пирея падна с пагубното 69:94 (17:22, 20:24, 11:23, 21:25) при гостуването си на Жалгирис (Литва) в 23-ия кръг на баскетболната Евролига.

Българинът беше най-резултатен за своя тим, като означи 15 точки, макар че стартира мача от пейката. Нашият остана на терена 21:56 минути, като през това време взе една битка и завоюва два фаула.

И двата тима са с по 9 победи и 14 провали след днешния мач, като Жалгирис е на 12-о място, а гърците една стъпка по-надолу.

Домакините бяха по-добри от самото начало, само че преди почивката разликата не беше по този начин отчайваща. Литовският тим, подкрепян от препълнената зала, нанесе своя удар в третата част, която завоюва с 23:11 и общо преди последната четвърт водеше с 21 точки- 69:48. Въпреки мощното включване на българина, Жалгирис не разреши да бъде стопена преднината им, а даже я усилиха. Артурас Миланкис вкара за тях 19 точки, а още трима негови съотборници прибавиха по 12.

За Олимпиакос, с изключение на Везенков, на равнище се появи Огъстен Рубит с 10, а Уейд Болдуин Четвърти остана с 9. Никола Милутинов завърши мача с 13 битки за Олимпиакос, както и с 8 точки.

В другата ранна среща от през днешния ден Анадолу Ефес (Турция) победи ЦСКА (Москва) с 82:80 като посетител и усили преднината си на върха. Това беше и дербито на кръга сред първите два тима, като с този резултат Анадолу Ефес към този момент има 20 победи и 3 провали. Московските армейци са на 2-а позиция с 16/7.

Шейн Ларкин вкара 23 точки за Анадолу, а 19 добави Василие Мичич. Майк Джеймс отвърна с 20 за ЦСКА. Мачът беше равносилен през по-голямата си част, а тимовете неведнъж сменяха водачеството в резултата. Анадолу Ефес обаче се наложи с по-добра отбрана в последните две минути и половина, като дръпна след 74:74 с точни намеси на Мичич и Ларкин в офанзивата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР