Александър Везенков призна, че голямата му цел този сезон е

...
Александър Везенков призна, че голямата му цел този сезон е
Коментари Харесай

Везенков: Евролигата е голямата цел този сезон

Александър Везенков призна, че огромната му цел този сезон е да помогне на Олимпиакос да стигне до Финалната четворка в Евролигата. Българинът е част от състава на гръцкия гранд към този момент съвсем месец и лека-полека привиква с новите си съотборници и треньора Дейвид Блат. 23-годишното тежко крило приказва пред медиите в Гърция за завръщането си в южната ни съседка, за подготовката си, за Янис Папапетру, с който тренира в Съединени американски щати и който играе за Панатинайкос, за сравненията с Йоргос Принтезис и за задачите си.

“Хубаво е, че се върнах в Гърция. Харесва ми. Чувствам се добре. Може би по този начин е трябвало да се случи и да подпиша с Олимпиакос през 2018 година В Барселона всяко лято имаше договаряния и полемики, а това е дълъг развой. Да кажем, че Бог е поискал да дойда в Атина. Все още не познавам града толкоз добре, само че климатът е страховит. Посрещнаха ме доста добре. Всичко е ужасно. Не желая да се връщам към предишното. Гледам към сегашното и към това, което мога да направя, с цел да стана по-добър. Научих доста в Барселона и това ме направи по-силен”, съобщи Алекс по време на деня за медии в Пирея.

“Мога да играя на позиции 3 и 4, според от това, което желае Блат. Той има изцяло друга философия за нещата от всички треньори, с които съм работил до момента. Ако ме питате, съм подготвен да оказвам помощ с каквото мога. През лятото в Съединени американски щати работих върху физиката си. Мисля, че имам сериозен прогрес. Искам да съм колкото се може по-ефективен на най-високо равнище. Разбира се, нуждая се от още работа, само че въз основата на този прогрес считам, че мога да играя на това ниво”, добави крилото.

“С Янис споделихме хубави моменти. Приятели сме. Но това е персоналният ни живот, а той е надалеч от прожекторите. На терена всеки се бори за тима си и желае да завоюва. Там нищо друго няма значение”, споделя българинът.

Относно сравненията с Йоргос Принтезис, нашето момче не мисли, че те изобщо би трябвало да се вършат. “Всеки състезател е неповторим. Той е направил толкоз доста да клуба. Това съпоставяне не може да съществува понастоящем. Искам да оказа помощ на тима да реализира задачите си. Това е първата ми задача. Искам да стигнем до Финалната четворка в Евролигата. Това е огромен тласък. Но с цел да се случи, би трябвало да работим интензивно през идващите седем месеца. Времето ще покаже дали ще успеем”, споделя националът. " Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР