Александър Везенков постигна нещо историческо в българския баскетбол, като бе

...
Александър Везенков постигна нещо историческо в българския баскетбол, като бе
Коментари Харесай

Александър Везенков стана №1 в Европа

Александър Везенков реализира нещо историческо в българския баскетбол, като бе определен за най-полезен състезател на сезона в Евролигата. 
Прочетете още
Лидерът на " Олимпиакос " научи огромната вест на специфична гала в Каунас, където ще се състои финалната четворка. Най-добрият български баскетболист бе разгласен за MVP от своето семейство - татко си, майка си и сестра си.

По този метод българският национал се трансформира в 16-ия баскетболист в историята на Евролигата, който печели най-значимия самостоятелен трофей. Везенков се причислява към именитата компания на великани като Хуан Карлос Наваро, Димитрис Диамантидис, Василис Спанулис, Серхио Родригес, Нандо де Коло, Серхио Юл, Лука Дончич, Василие Мицич, Никола Миротич и Тео Папалукас, които също са печелили оценката един път в своите кариери. Единствено Везенков и де Коло (през 2016-а) обаче са успявали да доближат както до MVP премията, по този начин и до премията за изпълнител №1 в един и същи сезон.

Спортист №1 на България за предходната година бе изрично най-хубавият състезател на най-хубавия тим, като до началото на финалната четворка той постигаше междинни индикатори от 17,2 точки и 6,8 битки при коефициент на потребно деяние от 21,2. Така националът ни си заслужи да бъде и в идеалната петица на шампионата.

Утре " Олимпиакос " играе с " Монако " в полуфинала. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР