Александър Везенков отива в НБА.Мениджърската агенция на Везенков Lotsos Sports

...
Александър Везенков отива в НБА.Мениджърската агенция на Везенков Lotsos Sports
Коментари Харесай

Везенков отива в НБА

Александър Везенков отива в НБА.

Мениджърската организация на Везенков Lotsos Sports удостовери историческия му трансфер в Националната баскетболна асоциация - в  " Сакраменто Кингс ".

" Най-полезният състезател в Евролигата подписва със " Сакраменто " и ще играе в НБА през идващия сезон! Поздравления Александър Везенков ", написаха от организацията.

Така Везенков стана вторият българин, играл в НБА, след Георги Глушков, който беше част от отбора на " Финикс Сънс " през сезон 1985/1986.

Той подписва контракт за три години за общо 20 млн. $. По-рано през днешния ден гръцки медии оповестиха, че от " Сакраменто " са пратили оферта от 6.5 млн. $ на сезон и Везенков би трябвало да вземе решението си до часове. Гръцкият уебсайт sport24.gr също съобщави, че баскетболистът към този момент е уведомил клуба си, че е избрал офертата от НБА.

В Европа 27-годишният Везенков носеше екипа на гръцкия " Арис " сред 2011-а и 2015-а, на " Барселона " сред 2015-а и 2018-а и след това на гръцкия " Олимпиакос ". С атинския гранд той на два пъти взе участие във финалната четворка на Евролигата, а през предишния сезон завоюва няколко самостоятелни награди. Везенков е и първият българин, който печели премията за най-полезен състезател (МВП) в най-престижния европейски клубен баскетболен шампионат за мъже.

Преди това той завоюва наградата " Най-добър изпълнител в Евролигата " и попадна в идеалния тим за сезона. Националът бе определен и за най-полезен състезател от Асоциацията на играчите в Евролигата. 

По-късно Везенков се сбогува с почитателите на " Олимпиакос " с обява в Инстаграм.

" След доста часове в мислене в последните дни взех решение да опитам света на НБА. Без подозрение това е най-трудният избор, който съм правил. Да напусна този необикновен клуб след пет години е като да оставя част от сърцето си. В " Олимпиакос " реализирах фантазиите си, открих семейство и най-топлия дом, който можех да си показва. Дадох всичко, което имах във всеки миг, в който носих този екип. В най-мрачните часове останахме дружно, вдигнахме се дружно и би трябвало да се гордеем с това, което постигнахме. Защото се борихме до дъно. Думите не са задоволителни, с цел да благодаря ", написа той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР