Александър Везенков изигра отличен мач срещу бившия си отбор Барселона.

...
Александър Везенков изигра отличен мач срещу бившия си отбор Барселона.
Коментари Харесай

Александър Везенков с добра игра при загубата на Олимпиакос от Барселона

Александър Везенков изигра отличен мач против някогашния си тим Барселона. Това не стигна за триумф на неговия Олимпиакос при гостуването в каталунската столица в мач от 16-ия кръг на баскетболната Евролига. Домакините завоюваха с 90:80 и се изравниха на върха с Анадолу Ефес и Реал (Мадрид).
 Академик Бултекс 99 се раздели с американски гард
Академик Бултекс 99 се раздели с американски гард

Засега няма да се бърза с привличането на различен баскетболист на негово място

Българинът се показа на извънредно равнище и вкара 14 точки. Той беше запаса, само че прекара на паркета цели 24 минути, като беше прецизен в 5 от 12-е си стрелби от игра. Родният национал не сбърка нито един път от наказателната линия - 4 точки от 4 опита, а статистиката му включваше още 4 битки, 3 асистенции и 2 чадъра. Всичко това означаваше коефициент на потребно деяние от 14 пункта.

Барселона реши срещата в третата четвърт, извоювана с 29:19. На почивката каталунците имаха задатък от 1 точка, само че след почивката момчетата на Светислав Пешич бяха безапелационни.

Най-резултатен за домакините беше Никола Миротич с 21 точки, като към тях добави и впечатляващите 15 битки. Кайл Курич вкара 18, а Адам Ханга способства за триумфа с 14 точки.

За Олимпиакос се отличи Уили Рийд с 15 точки. 14 пък осъществя Костас Папаниколау, който, също като Везенков, е някогашен играч на Барселона. Ветеранът Василис Спанулис игра единствено 12 минути и осъществя скромните 2 точки.

Така Олимпиакос е на 12-0 място, което дели с Баскония и немския гранд Байерн (Мюнхен). Турският Фенербахче е на нежеланата 15-а позиция 5 победи и 11 загуби, откакто нощес отстъпи след продължения вкъщи пред Валенсия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР