Александър Везенков изигра изключително силен мач и помогна на Олимпиакос

...
Александър Везенков изигра изключително силен мач и помогна на Олимпиакос
Коментари Харесай

Успех! Везенков триумфира с Купата на Гърция

Александър Везенков изигра извънредно мощен мач и оказа помощ на Олимпиакос да завоюва Купата на Гърция по баскетбол за мъже.

Тимът победи на финала за трофея огромния си противник Панатинайкос с 81:73 (21:17, 18:28, 19:22, 23:6) и завоюва 10-а купа в клубната си история.

Везенков приключи с " дабъл-дабъл " - 18 точки и 13 битки, а също така добави 1 асистенция и 2 отнети топки за 37:06 минути като титуляр.

От неговите съотборници Тайлър Дорси вкара 21 точки.

Неманя Недович беше най-резултатен с 23 точки за носителя на купата за предходната година Панатинайкос.

Олимпиакос изоставаше с 9 точки след 30 минути игра, само че стартира последната четвърт със серия от 15:0, с цел да направи поврат и да завоюва трофея.

Междувременно, Александър Везенков получи следващо самопризнание за мощния си сезон в Евролигата. Той е измежду шестимата претенденти за наградата " Най-полезен състезател " след 2/3 от акцията, откакто има приблизително 12.8 точки, 5.7 битки и 1.5 асистенции в общо 23 мача.

Александър Везенков съобщи, че е извънредно благополучен от извоюваната от Олимпиакос Купа.

" Труден мач, имахме проблеми през първите 30 минути. Панатинайкос направи някои страхотни изстрели. Беше прекрасен край и сме щастливи, че спечелихме. Загубите несъмнено ти дават повече подтик да се изправиш по-късно ", съобщи Александър Везенков след триумф.

" Мисля, че Томас Уолкъп свърши страхотна работа, само че всички останали също се раздадоха. Евролигата ни чака. Армани Милано ще пристигна и ще желае да резервира третото си място. Задават се и мачове от гръцкото състезание. Трябва да се съсредоточим върху това. Никой не знае какво мисли треньорът Йоргос Барцокас. В последна сметка, когато губиш, само че имаш тим, който желае да се труди, придобиваш убеденост и резултатите идват ", добави българинът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР