Александър Везенков има няколко седмици, за да докаже напълно на

...
Александър Везенков има няколко седмици, за да докаже напълно на
Коментари Харесай

Мястото на Везенков в тима на Сакраменто e под въпрос

Александър Везенков има няколко седмици, с цел да потвърди изцяло на треньора на “Сакраменто ” Майк Браун, че заслужава да е част от главния състав на “Кингс ”. Българският ас в НБА се показва повече от безапелационно до момента в постоянния сезон.

Най-полезният състезател за предишния сезон в Евролигата получава много минути за новобранец и с всеки минал дуел подвига равнището. Очакванията до неотдавна бяха, че състезател №1 на България даже ще влезе в титулярната петица на “Кингс ” за някои от срещите през сезона, предава 24 часа. 

Само че напълно скоро може да се стигне до обстановка, в която Везенков да изпадне от ротацията на “Кингс ”. Причината - един от главните играчи на “Сакраменто ” от предишния сезон - Трей Лайлс, който играе на позицията на българина, е покрай завръщане на паркета. Канадецът бе измежду главните състезатели на Майк Браун през предходната акция, само че от лятото лекува травма. Той получи разтежение на прасеца, само че към този момент е почнал тренировки с отбора от Калифорния, оповестяват медиите оттатък океана. Очаква се той да е изцяло подготвен за игра до седмица-две. През предишния сезон Лайлс взе присъединяване в 81 срещи, в това число и плейофите.

Канадецът има богат опит в НБА. През кариерата си пък е носил екипите на няколко топотбора в лигата - “Юта ”, “Денвър ” и други

В същото време победният ход на Везенков и “Кингс ” в НБА продължава с цялостна пара. Тимът подреди 6 подред триумфа, откакто “Сакраменто ” мина и през цялостния със звезди отбор на “Далас ” в понеделник сутринта - 129:113. Родният ас в лигата се регистрира със 7 точки за 13 мин игра. Но като се изключи че може да стреля безпогрешно, Везенков изуми с брутална обсада против един от най-атлетичните състезатели на съперника - Тим Хардауей-джуниър. Българският ас спря сина на именития американец и не му разреши да забие в коша.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР