Александър Везенков беше обявен официално за Най-полезен играч на сезон

...
Александър Везенков беше обявен официално за Най-полезен играч на сезон
Коментари Харесай

Везенков стана MVP за сезона в баскетболната Евролига

Александър Везенков беше разгласен публично за Най-полезен състезател на сезон 2022/2023 в баскетболната Евролига за мъже.

Везенков получи влиятелното отличие от президента на Евролигата – сръбската баскетболна легенда Деян Бодирога. Церемонията беше в литовския град Каунас. Именно там на следващия ден стартира финалната четворка на шампионата.

бе сюрпризиран от фамилията си – татко му Сашо Везенков, майка му Янка и сестра му Михаела. Точно сестрата на Александър Везенков разгласи новината за спечелването на премията. Тя се връчва след гласоподаване сред треньори, капитани, представители на медиите и почитатели.

Везенков към този момент спечели приза за Най-добър изпълнител в Евролигата и попадна в идеалния тим за сезона. Той оглавява класациите по коефициент на успеваемост (средно 21.2) и по ефикасност (средно 17.2 точки) в Евролигата.

Българинът стана едвам вторият баскетболист в историята с двата наградата. Първият най-хубав изпълнител и MVP e французинът Нандо дьо Коло (ЦСКА Москва) през сезон 2015/2016.

Българинът дебютира в най-престижната европейска клубна конкуренция с екипа Барселона. Той игра за каталунците сред 2015-а и 2018 година. След това той отиде в Олимпиакос. Той е третият играч на гръцкия клуб, който е избиран за MVP на Евролигата. Другите са Милош Теодосич (2010) и Василис Спанулис (2013).
Везенков: Наградата е супер, само че не трансформира нищо – не преставам да работя крепко
„ Моето семейство е всичко за мен. Дадоха ми образование, научиха ме да бъда добър човек. Баща ми беше баскетболист и желаех да последвам пътя му. Най-вече на татко ми, майка ми и сестра ми дължа всичко, което съм през днешния ден “, сподели Везенков.

„ През предходната година за първи път този тим стигна финалната четворка. Мисля, че за всички нас я имаше мотивацията още веднъж да сме тук. Работихме крепко и го постигнахме. Наистина сме щастливи да сме тук и сме подготвени да се борим за трофея “, добави Везенков.

Българският национал увери, че премията единствено ще го стимулира още повече. „ Тази премия е огромна чест и съм доста благополучен, само че за мен нищо няма да се промени. Ще продължа да работя, да поставям старания и да пробвам да оказвам помощ на тима. Това ще бъде спомагателна мотивация да продължа да работя и да потвърдя, че това не е единствено една година, а да покажа неизменност. Надявам се, че това е единствено началото. Не споделям, че не съм благополучен за самостоятелната премия, само че купата е всичко “, безапелационен бе той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР