Александър Сумин, съосновател на Claim Compass © Цветелина Белутова Българската

...
Александър Сумин, съосновател на Claim Compass © Цветелина Белутова Българската
Коментари Харесай

Българската ClaimCompass получи финансиране от 1.3 млн. долара

Александър Сумин, съосновател на Claim Compass

© Цветелина Белутова Българската започваща компания ClaimCompass, която през онлайн платформа посредничи на пасажери на самолетни компании да получат обезщетение при закъснели и анулирани полети, получи финансиране в размер на 1.3 млн. $. Свежият капитал е обезпечен главно от фондове за рискови вложения, както и няколко бизнес ангела и ще бъде употребен за развиване на технологията за обработка на искове.

Кой влага

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Новият капитал е вложен в американската компания ClaimCompass Inc., която е директният притежател на българското сдружение. Екипът записва компания в Съединени американски щати точно с задачата посредством нея да притегля вложители в бизнеса. Сред фондовете, които финансират ClaimCompass с общо 1.3 млн. $ са Rambleside, Telegraph Hill Ventures, Hustle Fund, Good News Ventures, Ramen Ventures и Global Edge Investments. Инвестицията е под формата на конвертируеми бумаги. " До момента нито един от вложителите ни, в това число и от предходните рундове, не е конвертирал в дялово присъединяване, само че даже и това да се случи, мажоритарния дял остава поделен измежду съоснователите ", разяснява пред " Капитал " Александър Сумин, един от основателите на ClaimCompass.

Освен за развиване на технологията за обработка, екипът ще влага новите средства и в разгръщане на потребителската база и усъвършенствания в процеса за подаване и следене на исковете.

В предходни капиталови рундове българската компания набра капитал от общо половин милион $. Той беше обезпечен от фондовете 500 Startups, Social Capital, Hustle Fund и DH Ventures. Така общите вложения на ClaimCompass досега възлизат на 1.8 млн. $.

Развитие на компанията

Българската ClaimCompass е учредена през 2016 година от Татяна Миткова, Велизар Шулев и Александър Сумин, като задачата на екипа е да развият софтуерна компания и исковете за обезщетение при закъснели и анулирани полети да не се обработват ръчно. За задачата клиентите би трябвало да влязат на уеб страницата на компанията и да попълнят данните за проблематичния полет, както и личните си данни. Екипът на ClaimCompass ревизира информацията и при положение, че се дължи отплата, съгласно случая тя може да бъде сред 250 и 600 евро. Клиентът не заплаща първична такса, само при утвърден иск компанията получава комисиона.

До момента от ClaimCompass са обработили над 150 хиляди желае, като единствено за миналия юли броят им е 9.5 хиляди " Приоритетът ни в този момент е по-добра оптимизация на обработката на исковете, както и цялостното потребителско прекарване, преди да преминем към по-агресивно придобиване на нови клиенти ", прецизира Сумин.

За миналата година приходите на младата компания възлизат на 636.6 хиляди $, само че бизнесът към момента регистрира загуба от 163 хиляди $. Разраства се и екипът на ClaimCompass, който все още се състои от 30 души. По думите на Сумин компанията интензивно набира нови фрагменти, измежду които експерти по обработка на искове, адвокати, програмисти и маркетолози.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР