Александър Стефанов се превърна в предколедното медицинско чудо на лекарите

...
Александър Стефанов се превърна в предколедното медицинско чудо на лекарите
Коментари Харесай

Александър от Горна Оряховица, който се върна от оня свят, разказа какво е видял

Александър Стефанов се трансформира в предколедното здравно знамение на лекарите от Спешния център в Горна Оряховица и Специализираната болница за интензивно лекуване по кардиология във Велико Търново, написа "Борба ".

Неотдавна той изпадна два пъти в клинична гибел в границите на два часа и все пак оживя.

Казва, че оцеляването му се дължи на шанс, орис, професионализъм на здравните служащи, в чиито ръце попаднал, и може би на това, че до момента в който е бил сред живота и гибелта, е съумял да подписа добра договорка с Бог, да остане на Земята до обичаните си хора, тъй като има още доста какво да преживее.

Александър споделя, че постоянно ще благославя главния провинен за третия си живот – доктор Мирослав Йорданов, който го върна от оня свят.

За него посрещането най-светлия християнски празник Рождество Христово тази година ще е по-различно, тъй като претърпяното напълно трансформирало мирогледа му, предиздвикало го да оцени доста неща, които преди този момент оставали в периферното му зрение.

Такъв е и съветът му към всички – да обръщат внимание на дребните елементи в живота, да ценят здравето и любовта на фамилията си.

В злощастния ден 51-годишният мъж от село Янтра оказал помощ за преместването на дърва за огрев на негов другар, по-късно изпили по една бира за положителната работа и се прибрал у дома. По обяд положението му внезапно се влошило.

„ Усетих, че не мога да си поема въздух и внезапна болежка в гърдите. Обадих се на моя другар и му споделих, че загивам. Първоначално той си намерения, че се майтапя. После осъзнал, че ситуацията е съществено и се обадил на телефон 112.

Последното, което помня, беше, като пристигна колата за спешна помощ. После съм изпаднал в безсъзнание и се разсъниха в кардиологичната болница във Велико Търново. Не знаех какво се е случило. Казаха ми, че съм претърпял солиден инфаркт “, споделя Александър.

А през времето, което му се губи в съзнанието, незабавният екип в Горна Оряховица трансформирал амбулаторията на звеното в реанимация. Пациентът дошъл в бранша в клинична гибел.

Без нужната инсталация за апаратна вентилация и дозиране на лекарства и с напълно с ръчна интубация и сърдечен масаж възстановили сърдечната му активност. Когато пристигнала кола за спешна помощ на частната кардиологична болница, още веднъж изгубил пулс. Дежурните медици отново го реанимирали ръчно и за повторно го върнали към живота.

Когато пристигнал на себе си, всички в клиниката и даже брачната половинка му го гледали извънредно изпитателно. Започнали да го питал какво е видял, до момента в който бил два пъти в клинична гибел и дали е претърпял нещо свръхестествено.

„ Питаха ме дали съм видял живота си на лента, светлината към отвъдното, Исус Христос, парадайса и пъкъла и така нататък Може и да съм видял всичко това, само че не помня нищо. Убеден съм единствено, че имам ангел пазител, който ме е закрилял в тази обстановка “, добавя Александър.

Той изумил лекарите в болничното заведение, тъй като планували, че поради дългия интервал на липса на О2 в мозъка евентуално ще има ментални увреждания. Такива провали обаче няма. Хоспитализацията му траяла две седмици и финалните проучвания посочили, че възобновяване му е доста положително.

Към днешна дата 51-годишният мъж може да прави съвсем всичко, което е правил и преди, само че от съображения за сигурност медиците го посъветвали да не работи идващите 6 месеца и да не подвига тежко.

„ Мога да карам, вървя обикновено и се усещам доста добре. Разбира се, пия медикаменти и би трябвало да навестявам контролни прегледи. Чувствам се същински късметлия, тъй като малко на брой са тези, които при сходни условия получават втори живот, а аз бях дарен с трети!

Някои другари ми споделиха да пусна тото, обаче не считам да го върша. Защо са ми пари? Имам дом, брачна половинка, две деца и здраве. Това е най-голямото благосъстояние “, твърди Александър.

Споделя, че към момента не се е срещнал със своя избавител доктор Мирослав Йорданов, само че за Коледа ще посети Спешния център в Горна Оряховица, с цел да му благодари персонално и да му занесе подарък. А оттук насетне постоянно в края на ноември ще прави курбан за здраве.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР