Александър СимовСтруваше си да направим правителство!, въздъхна миналата седмица Бойко

...
Александър СимовСтруваше си да направим правителство!, въздъхна миналата седмица Бойко
Коментари Харесай

Народът се надига

Александър Симов
" Струваше си да създадем държавно управление! ", въздъхна предходната седмица Бойко Борисов. Поводът - визитата на Зеленски у нас. Нищо друго.
" Всички взаимни отстъпки си заслужаваха ", запищяха от наслада знайни и незнайни инфлуенсъри на десницата. Пак поради Зеленски и Украйна, да не си помислите друго.
При това под " взаимни отстъпки " тук се схваща лъжата към гласоподавателите, политическите измами, обединението с ГЕРБ и конституционният вземане-даване с Пеевски.
Но в името на Володимир Зеленски всичко си коства...
Големият проблем в тази розова картина е, че българите изцяло отсъстват от нея. Няма възгласи: " Струваше си да създадем компромис, само че най-малко вдигнахме заплатите ". Или най-малко - " Ох, влязохме в коалиция с ГЕРБ, само че укротихме растежа на цените ".
Българските жители получиха правото единствено да бъдат аудитория в това евро-атлантическо риалити на лакеите. Усетиха го по джоба. Сега на митинг излизат синдикатите, които не одобряват крайнодясната философия на новия бюджет. Полицаите, които схванаха, че нараствания за тях няма да има. Спешните медици, които също са обречени на бедност.
Докато ни наливат евроатлантизъм в гърлата, проблемите в страната загнояват, а никой не мисли за тях. Никой не дава пет пари за българските жители.
В такива случаи митингът не просто е наложителен. Той е единствената форма на опозиция, която да накара евро-атлантическите кратуни най-малко малко да се върнат в действителността.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР