Александър Симов от БСП защити позицията си, че не е

...
Александър Симов от БСП защити позицията си, че не е
Коментари Харесай

Симов за спирането на руските телевизии: Агитаторите за свобода се превръщат в политически есесовци

Александър Симов от Българска социалистическа партия отбрани позицията си, че не е вярно да се стопират съветските телевизионни канали в България. Във Facebook, политикът на писа:

" В продължение на 30 години цяло свърталище от телевизионни полуисторици и пребоядисани комсомолци направиха кариера и възнаграждения от пресъздаването на разкази за ужасите на комунизма. И най-върховният от тях беше по какъв начин проклетите комунисти са заглушавали " вражеските " радиостанции и достоверните демократи трябвало да се крият по мазетата или таваните, в случай че желаят да слушат " Свободна Европа " и да дишат евроатлантически полезности. Няколко генерации бяха възпитани с тази история и поради това си мислех, че сме постигнали най-малко един консенсус в размислите за предишното - да забраняваш медии е неприятно. Жив комунизъм, нали по този начин?

Обаче доживях до такива подли времена в които тези, които най-вече се пенеха против заглушаването на " Свободна Европа " радостно да ръкопляскат на прекъсването на съветските канали, даже и тези, които не са под наказания. И в тази ситуация обяснението с някакви виртуални " европейски наставления " са не просто машинация, те прикриват една напълно действителна, мрачна и плашеща цензура. При това " прекъсването " е безусловно неуместно. Защото тези, които желаят да гледат съветски малките екрани няма да спрат да ги гледат - актуалният свят обезпечава десетки благоприятни условия за заобикалянето на забрани, цензури, наставления и пребоядисани комсомолски пропагандатори. Това " прекъсване " единствено укрепва политическото напрежение и ражда чувството, че сме очевидци на кафкианска трансформация - пропагандаторите за независимост през днешния ден се трансформират в политически есесовци, които ръкопляскат на прекъсване на сигнали и настояват, че това е битка с " съветската агитация ". Онези, които трябваше да ни обезпечат народна власт, през днешния ден стопират малките екрани, приказват, че другите гледни точки би трябвало да бъдат лимитирани и истерясват против всеки с друго мнение.

Руските канали били под контрола на страната. Ти да видиш? А украинските, които ми пускат все едно се управляват от космоса? Оставете хората сами да преценяват кое е агитация, кое е истина, кое е реалност и кое е просто подстрекателство. Заради това всяка цензура е вбесяваща и висшо глупава - тя отхвърля да признае правото на хората да мислят с главите си и сами да вършат своите заключения. Това в последна сметка е дефиницията на независимост. Всичко останало е псевдодемокрация, цензура, диктат. Трябва да се научим да я разпознаваме даже и тя (цензурата) да е цялостна с оправдания като " наставления ", " агитация " и какво ли още не. И кой колкото желае да си трие мазните ръце в Българска социалистическа партия - ние като партия в най-новата история на България постоянно сме били против такива дейности. И поради това ще борим и против тази. Както си знаем и където можем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР