Александър Семенов, руски вирусолог, заместник-директор на Научноизследователския институт по епидемиология

...
Александър Семенов, руски вирусолог, заместник-директор на Научноизследователския институт по епидемиология
Коментари Харесай

Руски вирусолог в Бергамо назова грубите грешки на италианците в битката срещу COVID-19

Александър Семенов, съветски вирусолог, заместник-директор на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология "Пастер Роспотребнадзор " в Санкт Петербург, който беше изпратен в италианския Бергамо за помощ на инфектираните с ковид, разказа изискванията на труд и съпостави обстановката с разпространяването на инфекцията в двете страни.

Според него Италия е заела второ място по броя на инфектираните с ковид заради закъснелите ограничения: толкоз доста инфектирани жители се струпали в страната, че разпространяването на вируса почнало да се развива експоненциално. "При такива условия здравната система се тества и на процедура е имало срив ", сподели Семенов.

Италианците също по този начин дълго време се приспособиха към карантинните условия: не лимитираха контактите, не съблюдаваха обществено разстояние и защитни ограничения. Той уточни образеца със обстановката в старешки дом в Бергамо, където 50 обитататели починаха, а други 60 бяха инфектирани. „ Това се случи поради роднините, които не желаеха да стоят вкъщи и продължиха да посещават обичаните си баби и дядовци “, акцентира лекарят.
Семенов призна, че лекарите, работещи с пациенти с ковид, са били "прегорели " или "нокаутирани ".

„ Просто е безумно да се надигнем пред подобен избор, на кого да дадем да диша! (...) Видях по какъв начин се сблъскват лекарите с това, разбирам какъв брой е тежко и отвратително, " призна вирусологът.

Обсъждайки разпространяването на ковид в Русия, лекарят счита италианския сюжет малко евентуален. Според него Русия се счита за водач в броя на устройствата за механична вентилация (IVL), също така страната има "сериозна, съответна и обширна " система на Роспотребнадзор, сподели Семенов. Освен това Русия съумя да завоюва няколко месеца с помощта на затварянето на границата с Китай: Италия съгласно него закъснява с най-малко три седмици.

В края на март Русия изпрати няколко военнотранспортни самолета Ил-76 на Аерокосмически сили (ВКС) в Италия. Те докараха там към 100 съветски експерти в региона на вирусологията и епидемиологията, както и осем медицински екипа. Това се случи, откакто съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с италианския министър председател Джузепе Конте даде обещание да помогне на италианските управляващи в битката против разпространяването на ковид.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР