Александър Проценко от Алианц България Холдинг (вляво) и Левон Хампарцумян

...
Александър Проценко от Алианц България Холдинг (вляво) и Левон Хампарцумян
Коментари Харесай

"Алианц България" вече предлага ексклузивно застраховки в мрежата на Уникредит Булбанк

Александър Проценко от Алианц България Холдинг (вляво) и Левон Хампарцумян от Уникредит Булбанк подписаха съглашението сред двете институции за България

© Надежда Чипева Още по тематиката
Уникредит Булбанк ще предлага на клиентите си застраховки на " Алианц "

Италианската банка е избрала за сътрудници Allianz и Generali в 9 източноевропейски страни
5 юни 2018
Александър Проценко: Имаме вкус да растем тук, изключително в застраховането

Председателят на изпълнителния комитет на " Алианц България холдинг " пред " Капитал "
1 юни 2018
Георги Заманов: Има потребност и от задоволително на брой банки, които да се конкурират

Главният изпълнителен шеф на Алианц банк - България пред " Капитал "
20 апр 2018 Най-голямата по активи банка в страната Уникредит Булбанк към този момент дистрибутира през мрежата си есклузивно артикули на застрахователя " Алианц България ". Това бе контрактувано на интернационално равнище през юни, с капацитет да усъвършенства пазарните позиции на застрахователя, като в същото време предложи по-бърз и елементарен достъп до застрахователни услуги на дейните повече от 1 млн. клиенти на банката. За потребителите резултатът ще е в появяването на нови артикули и в усъвършенстването на модела на продажба на застраховки в България, което би спомогнало за по-доброто покритие на опасности за популацията.

Проект с дълъг небосвод

Сделката е от това лято и с изключение на двете групи Unicredit и Allianz включва и италианския осигурител Generali. Цената и периода на оповестеното като продължително съдействие остават загадка. Контрактът визира девет пазара в Централна и Източна Европа, като Allianz получава ексклузивитет за някои свои артикули в мрежата на банката за България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия, а Generali ще работи по същата скица в Сърбия, Босна и Херцеговина. За всяка страна сътрудниците са договаряли самостоятелно параметрите на съдействието си, само че се планува да бъдат разработвани нови артикули на районно равнище, които да се оферират на потребителите в деветте страни.

В България Allianz ще подчертава върху животозастраховането и артикули от общото обезпечаване, като да вземем за пример имуществените застраховки, каквито всекидневно се изискват при тегленето на ипотечен заем. В бъдеще може да се разработят и спомагателни артикули, които да са свързани с покритие на характерни опасности за потребителите на банкови и финансови услуги.

Сделката за България

Засега от " Алианц България " се въздържат да вършат прогнози с какъв брой би пораснал бизнеса им, с помощта на есклузивния достъп до клиенти на Уникредит Булбанк, още повече, че и до момента банката е дистрибутирала артикули на застрахователя. По данни на Комисията за финансов контрол (КФН) към месец юли " Алианц България " е №2 в животозастраховането с 20% пазарен дял и №6 в общото обезпечаване с 8% дял. Освен общоприетите канали за продажби тя употребява и мрежата на банката си Алианц Банк, която е измежду междинните на пазара по активи, с 3.5% дял в ипотечното кредитиране.

За разлика от съперници си, Уникредит Булбанк няма собствен осигурител, само че пък има 18% дял в ипотечното кредитиране по данни към юни и над 1 млн. дейни клиенти, което й дава опция да печели от посредничеството и предлагането на спомагателни услуги за потребителите. През последните години банките все по-активно употребяват построената мрежа от офиси, онлайн платформи и даже мобилни приложения за предлагането на по-широка гама финансови артикули и услуги, включително взаимни фондове. Това не ги прави по-евтини за потребителите, само че улесненият достъп дава резултати под формата на по-голямо навлизане на такива артикули и услуги измежду потребителите.

" Това партньорство е доста особено за нас тъй като споделяме общи полезности и визия по какъв начин да предлагаме най-хубавото на своите клиенти, да сме новаторски и да развиваме пазара ", разяснява Александър Проценко, ръководител на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг при подписването на контракта за България.

" Ние сме два огромни марката, в професионално отношение безспорни водачи на пазара освен в България. Надявам се, че при бъдещото замогване и модернизиране на страната това, което ще можем да предложим, ще е следващият пробив ", разяснява основният изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР