Александър Проханов, хардкор националистът и “творецът”, който възхвалява руските нашествия

...
Александър Проханов, хардкор националистът и “творецът”, който възхвалява руските нашествия
Коментари Харесай

Юлиан Войнов: Невероятно е до какво духовно падение могат да стигнат руснаците

Александър Проханов, хардкор националистът и “творецът”, който възхвалява съветските нашествия след Афганистан през 1979 година, написал, че съветският народ ще се приспособява към всевъзможен тип икономическо злополучие:

“Те ще изоставен градовете и ще отидат в нивите и горите... Ще събират гъби, горски плодове, ядки - в моменти на компликации съветският народ е подготвен да се трансформира в нация от гризачи, нация от хамстери, трупащи всевъзможни корени и грудки за зимата.”
И би трябвало да се каже, че той не бърка изцяло: по-старото потомство най-малко към момента има своите руски умения за оцеляване, своята приемливост към дълги опашки и дефицити, разбирането си за черния пазар, своя не напълно пропуснат нрав на хамстери, в случай че не и действителната дарба да живее с ядки и горски плодове.

Човек може да употребява цялата мощ на пропагандата и репресиите, с цел да провокира предаването на тези умения на по-младото потомство. Това обаче може да изисква секване на значима граница във вътрешен проект – границата сред стоварването на обвиняването за икономическите проблеми на Русия върху враждебния Запад, както направиха комунистическите идеолози и прокарването на автаркия като път към великолепие, в жанр Хитлер и Мусолини.

Разликата е напълно тънка след съветските военни закононарушения в Украйна, само че не е тривиална: откакто руснаците почувстват цялостната икономическа болежка, те ще би трябвало да си отговорят защо заплащат и дали цената си заслужава. Нищо с изключение на цялостно, общонационално приемане на фашизма няма да може да поддържа режима тогава. Ако до тогава Русия не рухне изцяло иконимически, финансово и морално!

Финансистът Юлиан Войнов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР