Александър Огнянов завърши на 46-то мясъо в ски бягането на

...
Александър Огнянов завърши на 46-то мясъо в ски бягането на
Коментари Харесай

Българите приключиха участието си на Зимните младежки олимпийски игри

Александър Огнянов приключи на 46-то мясъо в ски бягането на 10 километра типичен жанр на Зимните юношески олимпийски игри в Лозана. Сноубордистите Теодора Илиева и Влади Камбуров не попаднаха в задоволително мощни тимове и не прескочиха сериите в толкоз атрактивната смесена щафета от интернационалните тимове сред ски крос и сноубордкрос.

Така завърши българското присъединяване на Игрите. За страната огромния триумф донесе състезателката по хокей на лед Мария Руневска, която в състава на интернационален тим завоюва бронзово отличие. Своите мощни моменти имаха състезателите по биатлон и ски-алпийски дисциплини, а би трябвало да отбележим попаденията и отличните изяви на състезателя по хокей на лед Нино Томов.

Олимпийската столица Лозана беше гостолюбив хазаин и сподели отлични образци като уредник. Участниците имаха опция да се включат в забележителна културна стратегия, в която безспорната атракция беше Олимпийският музей в Лозана. Впечатляващата постройка посреща своите гости с летвата на висок скок, закрепена върху 209 см, колкото е международният връх на ръководителя на БОК Стефка Костадинова.

След 72 години олимпийският дух завладя още веднъж зимния курорт Санкт Моритц, а надпревари от програмата на игрите се организираха и на територията на Франция. Младите спортисти усетиха силата на олимпийските игри и неповторимата атмосфера на този конгрес. Освен скъпия спортен опит си потеглят от Лозана с скъпи мемоари и нови другарства. А може би най-голямото достижение на тези игри са цялостните със стотици деца олимпийски уреди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР