Александър Нюбел, който ще премине в Байерн Мюнхен след края

...
Александър Нюбел, който ще премине в Байерн Мюнхен след края
Коментари Харесай

Наследникът на Нойер се връща в игра

Александър Нюбел, който ще премине в Байерн Мюнхен след края на сезона, ще се завърне за Шалке 04 против Херта в петък за първата си поява, откакто бе осъден за каратисткия си удар предишния декември по време на дуел от Бундеслигата.

23-годишният пазач се завръща, откакто изтърпя наказване от четири срещи за тежкия удар против полузащитника на Айнтрахт Франкфурт Мият Гачинович по време на минималния триумф на Шалке с 1:0 в края на 2019. Нюбел, един от най-хубавите млади вратари на Германия, след това загуби капитанската си лента, откакто стана ясно, че е отказал удължение на контракта, преди при започване на януари да разгласи, че ще се причисли към Байерн през идващия сезон.

В Мюнхен той се чака да бъде правоприемник на вратаря на Мануел Нойер, който дойде в баварския исполин точно от Шалке през 2011. Докато изтърпяваше наказването си, Нюбел бе заместен под рамката от Маркус Шуберт. Въпреки това 21-годишният Шуберт има контузия на коляното, което разрешава на Нюбел да се завърне в редиците на „ кралскосините “.

Тимът ще се опита да реагира след тежката загуба от Байерн с 0:5 в предишния кръг в гостуването на водения от Юрген Клинсман състав. Шалке е шести в таблицата, на седем точки от водача Република България Лайпциг, а треньорът Дейвид Вагнер показа, че Нюбел ще остане първи избор на вратата. „ Засега, това е добра опция “.

Наставникът разкри, че Шуберт е страдал от травмата и това е довело до лимитираното му присъединяване в тренировките.

„ Беше належащо да го извадим от тренировките, което не беше допустимо в последните няколко седмици “, добави Вагнер. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР