Александър Николов отново е назначен в ръководството на АЕЦ "Козлодуй",

...
Александър Николов отново е назначен в ръководството на АЕЦ "Козлодуй",
Коментари Харесай

Александър Николов отново влиза в ръководството на АЕЦ Козлодуй

Александър Николов още веднъж е назначен в управлението на АЕЦ "Козлодуй ", оповестиха от пресцентъра на централата. От през днешния ден той ще бъде заместник-изпълнителен шеф на държавното сдружение. Николов ще заеме мястото на Цанко Бачийски, който не е бил член на съвета на шефовете на централата.
Александър Николов има 27 години стаж в атомната централа е заемал и други управителни и оперативни длъжности. Бил е даже изпълнителен шеф за седем месеца в интервала 2011-2012-а. През май 2012 година той отстъпва поста на Валентин Николов, който тогава беше заместник-министър на енергетиката от ГЕРБ.

Александър Николов е бил към този момент заместник-изпълнителен шеф по време на ръководството на държавното управление на Пламен Орешарски. Когата ГЕРБ се връщат на власт той е освободен.

"АЕЦ Козлодуй " ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият произвозител на електрическа сила в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство.

Фирмата е еднолично акционерно сдружение със 100% държавно присъединяване. От септември 2008 година АЕЦ "Козлодуй " ЕАД е дъщерно сдружение на "Български енергин холдинг ЕАД.

Управлението на АЕЦ "Козлодуй " се реализира от съвет на шефовете. В момента Жаклен Коен е ръководител на борда, а членове са Наско Михов, който е и изпълнителен шеф, и Иван Йончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР