Александър Лукашенко, самопровъзгласилият се президент на Беларус и съучастник във

...
Александър Лукашенко, самопровъзгласилият се президент на Беларус и съучастник във
Коментари Харесай

УНИАН: Коагресорът Лукашенко поздрави украинците и им пожела мирно небе

" Александър Лукашенко, самопровъзгласилият се президент на Беларус и съизвършител във военните закононарушения на Русия на украинска земя, поздрави Украйна за Деня на независимостта ", написа украинската организация УНИАН.

На 24 август поздравът се появи на уеб страницата на Лукашенко.

" Убеден съм, че днешните несъгласия няма да могат да разрушат вековната основа на откровените добросъседски връзки сред народите на двете страни. Беларус ще продължи да се застъпва за опазване на хармонията, за развиване на другарски и взаимноуважителни контакти на всички равнища ", се споделя в изданието.

В „ поздравлението “ се загатва и пожеланието към украинците за „ спокойно небе, приемливост, храброст, мощ и триумф във възобновяване на заслужен живот “.

УНИАН отбелязва, че в Украйна от Беларус са изстреляни минимум 631 ракети. Украйна претърпя най-тежката бомбардировка от Беларус на 1 април, в този ден безусловно на всеки 10 минути бяха изстрелвани ракети, общо към 56 бойни глави, които прикриваха отстъплението на съветските окупатори от територията на Украйна. Изстрелванията от Беларус не престават и до през днешния ден.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР