Александър Лазов отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира

...
Александър Лазов отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира
Коментари Харесай

Александър Лазов взе сет на босненец, но отпадна от София Оупън

Александър Лазов отпадна в първия кръг на квалификациите на шампионата София Оупън. Участващият с " уайлд кард " Лазов отстъпи със 7-6(2), 6-7(3), 4-6 на Мирза Башич от Босна и Херцеговина.

В първата част двамата тенисисти си размениха по два пробива в първите четири гейма. До края не сета нов пробив нямаше и се стигна до тайбрек. В него размяната на половините пристигна при резултат 5:1 точки в интерес на Лазов. При 6-2 той имаше към този момент четири сетбола и осъществя още първия с бекхенд уинър по диагонала.

Лазов стартира с пробив втората част и поведе с 3-1. За страдание след това Башич съумя да го върне и да изравни за 3-3. Веднага по-късно националът ни имаше опция за нов брейк, само че не съумя да го осъществя. В десетия гейм босненецът имаше два сетбола, само че българинът ги отрази и съумя да вземе подаването си за 5-5. При този резултат Лазов имаше точка за пробив, само че противникът се избави. В последвалия тайбрек Башич завоюва със 7-3.

За страдание Лазов позволи пробив на старта на третия сет. В идващия гейм той имаше две благоприятни условия да го върне, само че не съумя. Александър не се съобщи и направи брейк за 4-4. Още в идващия гейм обаче Башич отвово проби. След това той сервира за мача и съумя при втората си опция.

" В началото на втория сет усетих болежка в адуктора, която малко или доста ми повлия на играта. От всичките ми мачове на този шампионат този път бях най-спокоен. Няколко точки взеха решение мача. Имах шансове в края на втория сет да пробия и да печеля срещата, само че не съумях. За мен е радостно, че този човек е 120-130-и в света, а аз играх с него като еднакъв ", съобщи Александър Лазов след края на срещата.

" Както постоянно се случва в тениса най-лесно се прави брейк след брейка. Така стана и при 4-4 в третия сет. Може би се поддадох малко повече на страстите и това докара може би до спад в моята централизация. Мисля, че като цяло това беше най-силната ми среща в София ", добави Лазов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР